Šešelj nije više pobednik nad Hagom, već ono što je uvek bio - najobičniji zločinac!

Izvor: BKTV News, 03.Maj.2018, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šešelj nije više pobednik nad Hagom, već ono što je uvek bio - najobičniji zločinac!"

Lider LSV Nenad Čanak ocenio je danas, povodom najavljenog skupa SRS u Hrtkovcima, da je nedopustivo da Šešelj i njegovi "vršljaju po mestu zločina", te dodaje da je lider radikala izgubio oreol pobednika nad Hagom i ostao "ono što je oduvek bio - najobičniji zločinac". 

"Šestog maja na godišnjicu sramnog skupa u Hrtkovcima, koji je označio početak etničkih čisćenja i ratnih zločina na teritoriji Vojvodine, a kao bumerang se vratio nekoliko godina kasnije operacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Bljesak i Oluja i masovnim pogromima u Hrvatskoj, potpuno je nedopustivo da osuđeni ratni zločinci i njihovi saučescnici vršljaju po mestu zločina", rekao je Čanak za Tanjug.

On je naveo da će upravo zbog toga pozvati aktiviste LSV da dođu u Hrtkovce.

"Ne želimo da uznemiravamo građane Hrtkovaca. Mi ćemo biti u pripravnosti, i biti spremni da, u slučaju da se oni tamo pojave, u roku od pola sata i mi budemo tamo, pa da se onda objasnimo šta se zapravo dogodilo", naveo je Čanak.

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

Objašnjava da nije reč ni o kakvom kontramitingu, niti bilo čemu sličnom i poručuje:

"To je jednostavno odbrana od zla koju je trebalo da uradimo pre 27 godina".

Sačekuša kod Hepija? "Šešelj mi je pretio i vređao me, Zukorlić mi pomogao": Čanak tvrdi da ga je telohranitelj lidera radikala napao!

Čanak ukazuje da je Šešelj, sada kada je presuđeno da je ono što smo, kaže, znali od ranije, a to je da je ratni zločinac, i kada je za to dobio 10 godina zatvora, izgubio oreol nekog mučenika i pobednika nad Haškim tribunala i ostao ono što je oduvek bio - najobičniji zločinac.

FOTO: Tanjug/SRS

Kako ocenjuje, reč je o Šešeljevim pokušajima da se "na talasima tog tipa mračne popularnosti i mračne poznatosti ponovo uzdigne u nekakvog vođu srpskih nacionalista" ili nečeg takvog i to pokušava najjeftinijim političkim trikovima, "uključujući potpuno besprizorno ponašanje i u Skupštini i van nje, koje mu neće još dugo prolaziti".

"Verujte mi, u poziciji smo da ga gledamo kako peva svoju labudovu pesmu", rekao je Čanak.

Radije bi predsednika Srbije nego Šešelja! "Ne zanima nas politika, Vučić da otvori fabriku u Hrtkovcima!"

Lider LSV kaže i da se nada da će predsednik SRS, kada se sve završi, "i kada bude isključen iz Skupštine, jer je njemu mandat prestao presudom Haškog tribunala", barem na neko vreme biti pacifikovan dovoljno da ova zemlja malo počne normalnije da diše.

"Jer je ovo zaista teror tog mentalnog zlostavljanja, koje on besomučno radi sve vreme", zaključio je Čanak.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Čanak: Hrtkovci simbol i sinonim za etničko čišćenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2018, 11:40

Kao što je sramota za Hrvatsku da se ustaški pozdrav "Za dom spremni" dozvoli u Jasenovcu, ili kada bi se u ime neke demokratije u Aušvicu pojavila tabla "Zig haj", to je isto kao i kada bi se Šešelj pojavio u Hrtkovcima, ocenio je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak..."Hrtkovci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.