Šešelj: Pozvao bih Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 20.Mar.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Pozvao bih Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji

Kandidat SRS za predsednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da bi kao predsednik države pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji.

Gostujući na RTS, lider radikala je kazao da bi sa funkcije predsednika države pokušao da ubedi vladu da Srbija treba da pristupi Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) čije su članice, pored Rusije, i Belorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i Jermenija.

"Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresovana za naše članstvo u ODKB. Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sistemima i sistemima (protivvazdušne odbrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske a mnogo toga bi dobili i besplatno, pa bi onda mogli da podignemo životni standard vojnika i oficira", kazao je Šešelj.

On je ocenio i da se za aktuelni režim u Srbiji ne može reći da je "antiruski" kao i da Moskva ne sme da kvari odnose sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobedu na predstojećim predsedničkim izborima.

O "kompromitujućim materijalima" za Jankovića i Jeremića

Govoreći o protivkandidatima na izborima 2. aprila, Šešelj je ocenio da su mu Vuk Jeremić i Saša Janković "najveći rivali u prvom krugu".

"Zato i pokušavam da ih pobedim iznoseći kompromitujuće materijale o njima. Jankovića kompromituje ubistvo koje se dogodilo u njegovom stanu i to njegovim pištoljem, mada ne mogu kažem da je bilo namerno. Jeremić i Boris Tadić su u najmanju ruku zataškavali ubistvo dvojice gardista 2004. godine", kazao je Šešelj.

On je dodao i da ceni predsedničke kandidate Milana Stamatovića, Aleksandra Popovića i Milana Parovića, navodeći da nema saznanja da su se ikada kompromitovali.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.