Sednica Skupštine: Novi poslanici položili zakletvu

Izvor: Kurir, 22.Jan.2013, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine: Novi poslanici položili zakletvu

Parlament treba da razmotri Predlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i izmene Zakona o trgovini

BEOGRAD - Skupština Srbije počela je danas novu vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu je 20 tačaka, a na početku rada poslanici koriste vreme za postavljanje pitanja.

Posle pitanja, na novoj sednici parlament treba da razmotri Predlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i izmene Zakona o trgovini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Na dnevnom redu nove sednice je i Predlog zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila, izmene Zakona o zaštiti vazduha, dopune Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, kao i izmene Zakona o žigovima.

Poslanici bi trebalo da razmotre i potvrđivanje više međunarodnih ugovora, sporazuma i protokola među kojima su potvrđivanje Konzularne konvencije sa Crnom Gorom i Sporazuma sa Administrativnom Regijom Makao Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza.

Biće razmotrena i ratifikacija Sporazuma sa Vladom Namibije o saradnji u oblasti odbrane, Sporazuma sa Ukrajinom o drumskom prevozu putnika i stvari, Sporazuma sa Letonijom o međunarodnom drumskom saobraćaju, kao i Sporazuma o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja sa Vladom Crne Gore.

Tri nova poslanika

Skupština Srbije konstatovala je danas prestanak poslaničkih mandata Milanu Markoviću, Janku Radakoviću i Aleksandri Jerkov.

Marković je ostavku na poslaničku funkciju podneo poslednjih dana prošle godine, posle zahteva predsednika DS Dragana Đilasa da bivši ministri iz redova te stranke podnesu ostavke zbog lošeg rada u prethodnoj vladi.

Radaković, koji je takođe bio poslanik DS, ostavku je podneo početkom januara, dok je Jerkov takođe početkom januara podnela ostavku na sve funkcije u LSV, pa I na poslaničku, zbog odluke da pređe u redove DS.

Na današnjoj sednici Republičke izborne komisije trebalo bi da budu određeni novi poslanici DS I LSV.

RIK dodelio tri nova poslanička mandata

Republička izborna komisija (RIK) imenovala je danas tri nova narodna poslanika koji će u skupštinskim klupama sedeti umesto bivših poslanika sa liste Izbor za bolji život Boris Tadić.

Skupština Srbije konstatovala je danas prestanak mandata poslanika Demokratske stranke (DS) Milana Markovića i Janka Radakovića i poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandre Jerkov. Umesto njih imenovani su Vladimir Petrović iz Sevojna, Jovanka Gordić iz Novog Kneževca i Dragan Andrić iz Subotice.

Milan Marković, koji je bivši ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, podneo je ostavku nakon poziva predsednika DS Dragana Đilasa da ostavke na poslaničke funkcije podnesu svi poslanici te stranke koji su bili ministri, što je odluka i stranačkih organa. Aleksandra Jerkov podnela je ostavku na mesto poslanika LSV i nije više član te stranke nego je prešla u DS.

Novi poslanici položili zakletvu

Novi poslanici Vladimir Petrović, Jovanka Gordić i Dragan Andrić sa liste "Izbor za bolji život Boris Tadić" položili su danas zakletvu u Skupštini Srbije.

Oni su u parlamentu zamenili Milana Markovića i Janka Radakovića iz Demokratske stranke (DS) i Aleksandru Jerkov iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Skupština je takođe konstatovala ostavku poslanika SPS-a Ivice Tončeva, koji je podneo ostavku jer ne može istovremeno da bude poslanik i savetnik premijera.

Milan Marković, bivši ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, podneo je ostavku nakon poziva predsednika DS-a Dragana Đilasa da ostavke na poslaničke funkcije podnesu svi poslanici te stranke koji su bili ministri. Aleksandra Jerkov podnela je ostavku na mesto poslanika LSV-a i nije više član te stranke nego je prešla u DS.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Završena rasprava o zakonu o podsticajima u poljoprivredi

Izvor: Blic, 22.Jan.2013

Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o šest predloženih zakona, među kojima su predlozi zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i o zaštiti vazduha. ..Poslanici opozicionih partija, Demokratske stranke, Liberalno-demokratske partije i Srpskog pokreta obnove rekli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.