Vučić: Ne pada nam na pamet da o tome razmišljamo

Izvor: B92, 22.Apr.2021, 10:57

Vučić: Ne pada nam na pamet da o tome razmišljamo

Nema rata, niti će ga biti, izjavio Milorad Dodik nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Banjaluci.

Upitan da prokomentariše izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je rekao da će stati ispred naroda ako bude novog rata u BiH, predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da je rat neprihvatljiv i da svako ko na to računa, "nek ne računa nas. Mi taj rat nećemo voditi".

"Ratom ne može ništa da se reši, ali očigledno da on (Izetbegović) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << misli da se mirom ne može ništa rešiti, jer su njihovi ciljevi ratni ciljevi i to je razlika između nas i njih", naveo je Dodik i dodao da zato poziva na razgovore koji treba da daju rešenje i odgovore na pitanja kako zajedno živeti.

"I da napravimo metodologiju koja neće nikome smetati u ostvarivanju njihovih projekata i planova, da jedni drugim ne pravimo smetnje u tome, samo kumulativni razvoj svih delova Bosne može da napravi Bosnu uspešnom zemljom i nikako drugačije", istakao je Dodik.

"Nama pripada 49 odsto teritorije BiH, u okviru BiH, koje želimo da razvijamo", rekao je Dodik i dodao da je predlagao niz zajedničkih projekata.

Sarajevo je politički bolesno i mora da ozdravi, poručio je Dodik i dodao da nije on kriv što toliko vremena ne mogu da formiraju vladu.

Odgovarajući na isto pitanje novinara, predsednik Srbije je rekao da želi partnerske, prijateljske i najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, i da u Srbiji niko ne razmišlja o sukobima i ratovima.

On je dodao da sve izjave u BiH koje idu u smeru sukoba smatra neodgovornim.

"Što se Srbije tiče ona želi partnerske, prijateljske i najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, ne samo sa Srbima, što je podrazumevajuće. Ne pada nam na pamet ni da razmišljamo o sukobima i ratovima. I ne smatram izjave koje idu u tom smeru na bilo koji način odgovornim, kao i uvrede na račun drugih naroda", poručio je kratko predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.