Sajam sporta za decu posetilo više od 300 najmlađih Vrbašana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2018, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam sporta za decu posetilo više od 300 najmlađih Vrbašana

Uoči obeležavanja dečije nedelje, a u cilju promocije fizičke aktivnosti među decom, juče je u centru Vrbasa održan dečiji sajam sporta. Ceo gradski trg bio je ispunjen poligonima za desetak različitih sportova na kojima su se oprobali najmlađi Vrbašani.

Više od tri stotine mališana isprobalo je svoje veštine u sportskim disciplinama na Sajmu sporta koji je održan na glavnom, gradskom trgu u Vrbasu. Osnove atletike, džudoa, karatea, kao i najpopularnijih ekipnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sportova, najmlađi Vrbašani su učili od prvotimaca i trenera sportskih klubova.

Sajam sporta je u okviru Dečije nedelje zajedno sa lokalnom samoupravom i sportskim organizacijama, organizovala Školica sportova za decu "Džamper" čiji je trener Danilo Njaradi.

"Hvala deci, hvala i roditeljima koji su došli da bodre svoju decu. To je u stvari i naziv današnje akcije, "Mama, tata i ja", i hteli smo u stvari da stavimo akcenat na to koliko je u stvari važna porodica u svemu, a ne samo u odabiru sporta. Deca će se takmičiti u pet disciplina: atletika, košarka, odbojka, fudbal i rukomet, a biće i dva pokazna sporta, karate i džudo," rekao je Njaradi.

Glavni cilj manifestacije je da se deca predškolskog uzrasta i đaci početnih razreda osnovnih škola motivišu za bavljenje sportom, istakao je Srđan Stanić, član opštinskog veća zadužen za sport i omladinu.

"Tu je i muški i ženski rukometni klub, zatim muški i ženski košarkaški klub, fudbalski klub, muški i ženski odbojkaški klub, tako da deca mogu da vide šta je to sport na nekom većem nivou i samim tim da traže idole među ovim sportistima, jer bez idola, svakako da i vi kao sportista ne možete da napredujete," rekao je Stanić.

Iako se većina dece prvi put susrela sa pravim rukometnim golom, odbojkaškom loptom i drugim sportskim rekvizitima, svi takmičari su uspešno prošli poligone, a uz podršku roditelja, dodatni motiv bile su diplome, slatkiši, kao i brojne nagrade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.