Izvor: Blic, 14.Feb.2020, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTANAK TRAJAO PET SATI Saopštenje Mitropolije i Vlade Crne Gore: Crkva ostaje pri stavu da se ZAKON MORA MENJATI

Crkva ostaje pri svom stavu da se mora govoriti o izmenama Zakona o slobodi veroispovesti, a ne o njegovoj primeni jer po mišljenju Crkve Zakon nije u skladu sa Ustavom ni međunarodnim standardima: to je zajednički zaključak obe strane nakon sastanka premijera Crne Gore Duška Markovića i mitropolita Amfilohija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ništa od dogovora Markovića i Amfilohija: I Vlast i SPC čvrsto na svojim pozicijama

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2020

U DPS se širi glasina o sukobu premijera i predsednika Đukanovića NI posle današnjeg sastanka premijera Crne Gore i mitropolita crnogorsko-primorskog nisu približeni stavovi o kontroverznom Zakonu o slobodi veroispovesti - saznaju nezvanično "Novosti".Pročitajte još: Saopštenje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.