SAD obećale nove sankcije Iranu ako trenutne „ne dovedu do promena“ u zemlji

Izvor: Vostok.rs, 24.Sep.2018, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD obećale nove sankcije Iranu ako trenutne „ne dovedu do promena“ u zemlji

Amerika će uvesti nove sankcije Iranu ako trenutna ograničenja ne budu dovela do promena u toj zemlji, izjavio je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

„Mislimo da smo potkopali njihove napore o nametanju svoje volje državama u regionu. Mislimo da će predstojeće sankcije (u novembru) proizvesti značajan ekonomski i politički efekat u zemlji. I to je ono što mi želimo. Želimo ozbiljne promene u ponašanju režima u Iranu“, rekao je on za televiziju „Foks njuz“.


Bolton je dodao da će, ako Iran ne promeni svoju politiku, toj zemlji biti uvedena dodatna ograničenja.




 
Rohani je juče saopštio da SAD žele da stvore nesigurnost u Islamskoj Republici Iran. To je izjavio dan nakon što je u napadu izvedenom tokom vojne parade u Iranu ubijeno 12 pripadnika Revolucionarne garde.



Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.