Rezolucija neće naići na najveće odobravanje

Izvor: S media, 10.Jan.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezolucija neće naići na najveće odobravanje

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da rezolucija o Srebrenici, koja bi trebalo da bude doneta u Skupštini Srbije, neće naići na najveće moguće odobravanje ni u Republici Srpskoj ni u Srbiji.

"Medjtim, političari su ti koji moraju da budu u stanju da preuzmu odgovornost i za takve političke odluke, jer ih zbog toga gradjani biraju na izborima, a onda ih, faktički, na izborima nagradjuju, ili kažnjavaju zbog toga", rekao je Tadić.

On je u interjuu Radio-televiziji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << RS rekao da je donošenje rezolucije o Srebrenici obaveza Srbije prema Haškom tribunalu.

Predsednik Srbije veruje da će rezolucija o Srebrenici vremenom dobiti podršku ne samo u Srbiji, nego svuda gde živi naš narod.

Samo takvom politikom možemo braniti žrtve i porodice Zec u Zagrebu, jer taj slučaj je više nego aktuelan poslednjih dana, rekao je on, dodajući da je reč o ubistvu devojčice od 12 godina, koje je bilo etnički motivisano.

Tadić je kazao da je politikom uvažavanja tudje patnje i odavanja poštovanja tudjim žrtvama moguće na medjunaordnom planu sticati kredibilitet za vodjenje nacionalne politike.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.