RT: „Mi smo nezavisni“: Indija prkosi mogućim sankcijama SAD-a zbog kupovine S-400

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Mi smo nezavisni“: Indija prkosi mogućim sankcijama SAD-a zbog kupovine S-400

Izvor: Vostok / RT

Indija se nije mnogo uznemirila američkim pretnjama sankcijama zbog kupovine ruskih PVO sistema S-400, pošto sledi "nezavisnu politiku", rekao je komandant indijske vojske, dodajući da njegova zemlja mora da razmišlja o tome šta je "strateški važno".

General Bipin Ravat je naglasio da njegova zemlja nije vazalna država i da ima pravo da kup pet PVO sistema S-400 od Rusije za 5,4 milijardi dolara.

"Kada su nas Rusi pitali o američkim sankcijama, moj odgovor je bio: `Da, svesni smo da mogu uvesti sankcije, ali mi sledimo nezavisnu politiku` ", rekao je general nakon šestodnevne posete Rusiji, tokom koje se sreo sa nizom visokih zvaničnika Oružanih snaga Ruske Federacije.

Ugovor su potpisali ruski predsednik Vladimir Putin i indijski premijer Narendra Modi. Indija je potpisala ugovor uprkos upozorenjima SAD-a da će se svakoj zemlji koja trguje sa ruskim odbrambenim i obaveštajnim sektorima automatski uvesti sankcije.



Ali, general Ravat je rekao ruskim novinarima da "se ne vidi kraj u načinima na kojima možemo sarađivati sa vašom zemljom", dodajući da je još jedan korak napred ono što je "strateški važno za nas".



foto: © AFP/ Noel CELIS / RT


On je nagovestio i ideju o daljoj saradnji, rekavši da se Indija "raduje" sticanju novih tehnologija iz Rusije, odnosno helikoptera "Kamov".

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.