Predsednik Gruzije bi se mogla suočiti s impičmentom zbog američke vojne baze

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2019, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Gruzije bi se mogla suočiti s impičmentom zbog američke vojne baze

Predsednik Gruzije Salome Zurabišvili, koja je izgradnju američke vojne baze u zemlji ocenila kao nepotrebnu, može se suočiti sa impičmentom, rekla je poslanik Parlamenta Gruzije i član opozicione partije „Jedinstveni nacionalni pokret“ Tinatin Bokučava.
„Iz dana u dan sam sve sigurnija da će ova žena završiti svoj posao impičmentom. Ipak, sada je važno da do impičmenta ona takvim izjavama (o vojnoj bazi SAD) ne nanese nepopravljivu štetu zemlji“, rekla je Bokučeva novinarima. Generalni sekretar vladajuće partije „Gruzijski san - demokratska Gruzija“ i gradonačelnik Tbilisija Kaha Kaladze smatra da su odnosi Gruzije i SAD prijateljski i da izgradnja baze u ovoj fazi nije tema razgovora. „Amerika je uvek bila, jeste i biće naš strateški partner i prijatelj. Ona je uvek uz našu državu nakon dobijanja nezavisnosti. Ona je uvek uz nas od dobijanja nezavisnosti. Sve odluke će biti donete dijalogom. U ovoj fazi nije bilo razgovora o toj konkretnoj temi“, rekao je Kaladze Prvom kanalu gruzijske televizije. Salome Zurabišvili je u intervjuu gruzijskoj redakciji radija „Glas Amerike“ saopštila da izgradnja američke baze u Gruziji nije svrsishodna i da može biti shvaćena kao provokacija. Prema njenim rečima, Gruzija treba da jača odnose sa SAD, ali neće preduzimati korake koji će provocirati druge države.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.