Potpisan sporazum o saradnji SPS-a i socijalista RS

Izvor: S media, 04.Sep.2009, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o saradnji SPS-a i socijalista RS

Predsednici Socijalističke partije Srbije i Socijalističke partije Republike Srpske Ivica Dačić i Petar Djokić potpisali su sporazum o strateškoj saradnji, koji predstavlja formalni akt već uspostavljene političke saradnje.

Dačić je, posle potpisivanjasporazuma u sedišti SPS-a u Beogradu, istakao da će dve stranke delovati na očuvanju principa ustavnosti, zakonitosti i političkog uredjenja Republike Srpske kao entiteta u okviru Bosne i Hercegovine na osnovama Dejtonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sporazuma, kao garanta mira i stabilnosti u toj državi.

On je dodao da se obe strane zalažu za socijalnu pravdu i sigurnost svakog gardjanina, kao i za dalju afirmaciju sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama izmedju Srbije i Republike Srpske, što podrazumeva jačanje ekonomske, kulturne, prosvetne sardanje.

Predsednik SPS-a je naveo da se te dve stranke zalažu i da Republika Srpska, kao i cela Bosna i Hercegovina bude deo evropskih-integracionih procesa.

On je istakao da i SPS i Socijalisticku partiju RS očekuju kongresi, koji imaju za cilj nastavak reformi i jačanje dve partije, koje u "svakodnevnom političkom radu, obavjajući državne poslove na odgovoran način, pokazuju da cilj bavljenja politikom nije samo pobeda na izborima".

Dačić je podsetio da dve stranke dugi niz godina imaju dobru političku sardanju i da je cilj potpisanog sporazuma njen nasatavak, jer SPS i Socijlaistička partije Republike Srpske dele zajedničke programske ciljeve i bore se za socijlanu pravdu.

Predsednik Socijalističke partije Republike Srpske Djokić istakao je da je cilj potpisanog sporazuma, pored održavanja stabilnosti unutar BiH i afirmacije Republike Srpske, i jačanje ekonomske saradnje i socijalne sigurnosti gradjana dve zemlje.


On je zahvalio SPS-u na odlučnosti koju pokazuje u pružanju podrške Republici Srpskoj i očuvanju Dejtonskog sporazuma u novonastalim okolnostima.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.