Potpisan memorandum između skupština Srbije i Republike Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2018, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan memorandum između skupština Srbije i Republike Srpske

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o obrazovanju Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske.

Memorandum su potpisali predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji su prethodno održali sastanak.

Gojković je podsetila da je Skupština Srbije takve komisije do sada formirala sa Rusijom, Kinom i Grčkom.

Navela je da je u poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četiri godine saradnja između skupština Srbije i RS bila najdinamičnija i najsadržajnija.

"Do sada su naši odbori najviše sarađivali po pitanjima evropskih integracija, a cilj je da naša saradnja zaživi i u mnogobrojnim drugim oblastima, oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, saobraćaja, ekonomije - u svim oblastima koje mogu da unaprede život građana kako RS, tako i Srbije", istakla je ona.

Navela je da je tokom sastanka bilo reči i o aktuelnim političkim temama u regionu, te da je Čubrilovića upoznala o situaciji na Kosovu i Metohiji i kakva su očekivanja Srbije kada je reč o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine.

"Zahvalni smo Republici Srpskoj koja u okviru BiH uvek zastupa stav poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države i ima principijelni stav prema pitanju Kosova i Metohije", dodala je Gojković.

Čubrilović je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja memoranduma sa Narodnom skupštinom Srbije.

"Sa srpskim parlamentom, na čelu sa Majom Gojković, smo imali najbolju saradnju od svih parlamenta sa kojima smo imali priliku da sarađujemo", rekao je on.

Naveo je da mu je drago što je Republika Srpska među zemljama kao što su Rusija, Kina i Grčka koje su potpisale ovakvu vrstu sporazuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.