Poslanik uneo sliku, Gojkovićeva ljuta na obezbeđenje

Izvor: B92, 30.Nov.2018, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik uneo sliku, Gojkovićeva ljuta na obezbeđenje

Beograd -- Poslanik Miladin Ševarlić uneo je umetničku sliku u salu Skupštine Srbije u kojoj se održava sednica.

Zbog toga je lično predsednica parlamenta Maja Gojković reagovala i došla do poslanika, koji je potom napustio salu, a zatim je kritikovala obezbeđenje zbog neadekvatne reakcije.

Prethodno je Gojkovićeva odredila pauzu od dva minuta zbog polemike poslanika SDPS-a Rasima Ljajića Vladimira Marinkovića i Milorada Mijatovića sa poslanikom Stranke pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pomirenja Muamera Zukorlića Jahje Fehratovića.

Posle pauze, Gojkovićeva je primetila da Ševarlić drži umetnički sliku.

"Molim obezbeđenje da radi svoj posao, ne znam šta nismo unosili u parlament, i kamenje i slike… Lepa je slika, dajte da je izložimo u holu skupštine, nemojte ovde. Ne znam kako ste ušli u salu sa tako velikom slikom? Znam da je 'Plava grobnica', ali nemojte da pravimo od parlamenta sada i galeriju. Molim vas", rekla je Maja Gojković.

“Ne mogu više, ljudi, ne znam šta da radim… dajte to službi da izložimo u holu parlamenta. Ne vidim poslanika od vas", dodala je predsednica Skupštine.

Ona je pozvala pripadnike obezbeđenje da uzmu sliku od Ševarlića, a potom došla do poslanika, posle čega je on napustio salu. Gojkovićeva je pozvala pripadnike MUP-a koji treba da vode računa o redu da rade svoj posao ili da napuste parlament.

Rekla je da nema smisla da predsednik parlamenta pravi red u sali, a da pripadnici MUP-a, kada im ona kaže da oduzmu sliku, samo stoje pored poslanika i ne reaguju.

"To su sve propusti vaše službe. Ovde se unosilo kamenje, prešli smo preko toga... i sad slika tako velikih gabarita da ne mogu da vidim poslanika. Šta je sledeće? Onda kažem - oduzmite sliku, a njih dvojica stoje pored poslanika. I treba predsednik parlamenta da se blamira ovde? Ja to još nisam videla", rekla je Maja Gojković.

Pozvala je pripadnike obezbeđenja da pogledaju snimke iz francuskog parlamenta kada su poslanici krenuli ka predsedavajućem.

"Služba obezbeđenja je samo mirno stala ispred, a nije ih zvao predsednik parlamenta. Ovo je greška obezbeđenja, ne predsednika parlamenta", rekla je Gojkovićeva.

Miladin Ševarlić iz poslaničke grupe Dveri izjavio je da nije želeo da izaziva incidente unoseći reprodukciju slike "Plava grobnica".

Međutim, kako je rekao ne može da razume zašto parlament ne može da oda počast za 1.250.000 žrtava Kraljevine Srbije u Prvom svetskom ratu.

"To je nedopustivo. Ko se stidi pobede u Prvom svetskom ratu ili zaista toliko moramo da saginjemo glavu pred onima koji su bili okupatori za vreme Prvog svetskog rata", upitao je Ševarlić na konferenciji za novinare održanoj pošto ga je iz skupštinske sale ispratila predsednica parlamenta Maja Gojković jer je uneo sliku.

On je istakao da ne želi incidente već da se Srbija prema srpskim žrtvama dostojanstveno ophodi.

"Čega se mi to stidimo, odbrane zemlje ili izdaje zemlje", upitao je Ševarlić.

On je kazao i da je profesor Univerziteta u Beogradu i da zna šta je akademsko ponašanje, kao i da je sliku hteo da iznese is sale pošto postavi pitanje zašto nije održana Svečana sednica parlamenta povodom stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NE MOGU VIŠE LJUDI" Haos u Skupštini, poslanik uneo umetničku sliku na sednicu, Gojković prekorila obezbeđenje i ISPRATILA GA IZ SALE (FOTO)

Izvor: Blic, 30.Nov.2018

Poslanik Miladin Ševarlić uneo je danas umetničku sliku salu Skupštine Srbije gde se održava sednica zbog čega je lično predsednica parlamenta Maja Gojković reagovala i došla do poslanika, koji je potom napustio salu, a zatim je kritkovala obezbeđenje zbog neadekvatne reakcije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.