Poslanici o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, državnim službenicima, elektronskoj identifikaciji...

Izvor: Blic, 17.Okt.2017, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, državnim službenicima, elektronskoj identifikaciji...

Poslanici Skupštine Srbije glasaće danas o četiri zakonska predloga, među kojima je i Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

Poslanici će se izjasniti i o izmenama Zakona o državnim službenicima.

Glasaće se i o izmenama Zakona o informacionoj bezbednosti, kao i o Predlogu zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.

Na dnevnom redu je izjašnjavanje o izmeni Odluke o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << utvrđivanju sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koje je podnela predsednica parlamenta Maja Gojkovic, kao i o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, koje su podnele poslaničke grupe SRS, SNS i Nova Srbija - Pokret za spas Srbije.

O većini ovih zakonskih predloga trebalo je da se glasa 12. oktobra, ali usled nedovoljnog broja poslanika, ono je moralo da bude odloženo za danas.

Prva sednica redovnog jesenjeg zasedanja počela je 3. oktobra, a obeležile su je burnu rasprava, česte pauze, čak i prekid sednice, uvredljive reči, opomene, udaljavanje sa sednice dvoje poslanika Dveri, Srđana Noga i Marije Janjušević, ali i pokazivanja kamena u skupštinskoj sali koji je za šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića "sveti kamen" sa KiM, a za poslanika vlasti Marijana Rističevića "kamen za kupus".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština izglasala: Svi službenici na Akademiju

Izvor: Mondo, 17.Okt.2017

Svi službenici, i na republičkom i na lokalnom nivou, prolaziće kroz obuke na Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, utvrđeno je zakonom koji je danas usvojila Skupština Srbije...Foto: Tanjug/Zoran Žestić..U vladi očekuju da će Akademija početi da radi sredinom iduće godine, te da će u potpunosti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.