Pompeo o Golanskoj visorvani: SAD ne krše rezoluciju UN-a jer politika odgovara realnom stanju stvari i činjenicama na licu mesta

Izvor: Vostok.rs, 24.Mar.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo o Golanskoj visorvani: SAD ne krše rezoluciju UN-a jer politika odgovara realnom stanju stvari i činjenicama na licu mesta

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je u intervjuu za televizijski kanal „Skaj njuz“ da namera SAD da priznaju Golansku visoravan kao izraelsku teritoriju, kada se povuče paralela s nepriznavanjem Krima, ne svedoči o tome da Sjedinjene Američke Države vode politiku dvojnih standarda. Novinarka televizijskog kanala je podsetila da su SAD ranije uvele sankcije Rusiji zbog situacije u vezi s Krimom i postavila pitanje da li namera SAD u vezi s Golanskom visoravni predstavlja politiku dvojnih standarda.
„Ne, uopšte ne. Dejstva predsednika u vezi s Golanskom visoravni jeste priznavanje realnog stanja stvari na licu mesta i situacije u oblasti bezbednosti koja je neophodna da se zaštiti izraelska država. To je tako jednostavno“, izjavio je Pompeo.  Na pitanje da li politika SAD narušava rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, američki državni sekretar je takođe odgovorio negativno, ponovo naglasivši da ta politika „potpuno odgovara realnom stanju stvari i činjenicama na licu mesta“. Prema Pompeovom mišljenju, odluka predsednika SAD će „proširiti mogućnosti za stabilnost u celom regionu“.  Tramp je ranije napisao na Tviteru da je vreme da SAD priznaju Golansku visoravan kao izraelsku teritoriju.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.