Pompeo: Rusija predstavlja opasnost koja je prešla granice spoljne ili vojne agresije

Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2019, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Rusija predstavlja opasnost koja je prešla granice spoljne ili vojne agresije

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da borba protiv „pogubnog uticaja“ Rusije predstavlja prioritet u budžetu Sjedinjenih Američkih Država.
„Rusija predstavlja opasnost koja je prešla granice spoljne ili vojne agresije i sada već obuhvata obuhvata operacije čiji je cilj uticaj u Americi i zemljama Zapada“, naveo je Pompeo u pisanom obraćanju Kongresu SAD. „Prioritet sadašnjeg budžeta jeste borba protiv pogubnog uticaja Rusije u Evropi, Evroaziji i Centralnoj Aziji“, dodao je Pompeo.  Američki državni sekretar je dodao da SAD i dalje teže da nađu zajedničke interese s Rusijom. „Pokušavamo da nađemo ona mesta – ja sam to radio kada sam bio direktor CIA – gde možemo da delimo zajedničke interese s Rusijom, da bismo dobili bolje rezultate. Možemo da dođemo do boljih rezultata u Siriji, razgovarajući i sarađujući s Rusijom“, rekao je Pompeo. On je dodao da je moguće naći načine da „Amerikance koji putuju avionom po celom svetu ne povređuju žitelji Čečenije iz Rusije i okolnog regiona“. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

U SAD-u zatražili dodatna novčana sredstva za „podršku demokratske transformacije u Venecueli“

Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2019

Američka administracija spremna je da potroši do pola milijarde dolara za smenjivanje vlasti u Venecueli, izjavio je državni sekretar SAD Majk Pompeo.. „U nacrtu budžeta od Kongresa SAD su zatražena nova ovlašćenja za podršku demokratske transformacije u Venecueli, uključujući prenošenje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.