Politika: Novi kriterijumi za bavljenje estetskom medicinom

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika: Novi kriterijumi za bavljenje estetskom medicinom

Radna grupa Ministarstva zdravlja objaviće do kraja septembra nove kriterijume za lekare koji žele da se bave estetskom medicinom, piše list Politika.

Novim kriterijumima će se, kako piše list, insistirati na tome da lekari koji žele da se bave estetskom medicinom ili "antiejdžingom" moraju imati tri godine staža u struci i dodatne sate na edukacijama.

Kako se navodi, biće određeno i ko može da drži edukacije i koliko intervencija lekar mora da obavi uz mentorski >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nadzor pre samostalnog rada.

Predsednik radne grupe Marijan Nikolić rekao je da je do sada bilo najviše problema jer su ubrizgavanjem botoksa i filera želeli da se bave ljudi koji nemaju potrebne kvalifikacije.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.