Podrška iz celog sveta Vučiću: Vođstvo predsednika Srbije za poštovanje!

Izvor: BKTV News, 20.Jul.2018, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška iz celog sveta Vučiću: Vođstvo predsednika Srbije za poštovanje!

Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za politička pitanja Miroslav Jenča završio je dvodnevnu posetu Srbiji,

On je tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potvrdio posvećenost UN iskrenom pomirenju i promovisanju mira i stabilnosti kroz preventivnu diplomatiju na zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju portparola UN dostavljenom medijima.

FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

Jenča je izrazio snažnu podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije i istakao potrebu za hrabrim odlukama koje će dovesti do kompromisa Beograda i Prištine, što će, kako navodi, postaviti istorijski primer za region i šire o izgradnji zajedničke mirne i prosperitetne budućnosti.

On je snažno pohvalio doprinos Srbije mirovnim misijama UN i izrazio poštovanje prema vođstvu predsednika Vučića, njegovoj posvećenosti regionalnoj saradnji kao i podršci koju pruža reformama UN.

FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

U saopštenju se navodi da su saradnja Srbije sa UN i regionalni razvoj bile teme sastanka Jenče i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.

FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na sastanku, Jenča je pohvalio posvećenost Srbije ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i njenu podršku Globalnom dogovoru o migracijama (Global compact on migration).

Jenča se sastao i s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i oni su u razgovoru razmenili mišljenja o situaciji u Bosni i Hercegovini i o odnosima Srbije sa susednim zemljama.

FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tokom posete Srbiji, Jenča se sastao i sa predsedavajućim Odbora za Kosovo i Metohiju u Narodnoj skupštini Milovanom Drecunom i direktorom Kancelarije za KiM Markom Ðurićem, kao i sa članovima diplomatske zajednice, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.