Počelo jesenje zasedanje Skupštine Srbije

Izvor: B92, 02.Okt.2018, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo jesenje zasedanje Skupštine Srbije

Beograd -- Skupština danas počela redovno jesenje zasedanja, uz intoniranje državne himne i postrojavanje Garde Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine.

Na prvoj sednici razmatraće se izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine i više međudržavnih sporazuma.Poslanike će dočekati ispred Doma Narodne skupštine počasna grada, a na počeku sednice koja je zakazana za 10 sati, intoniraće se himna.

Redovno jesenje zasednje počinje prvog radnog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u oktobru i ne može trajati duže od 90 dana.

Na dnevnom redu prve sednice je i Sporazum vlada Srbije i Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode i Sporazuma o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa.

Razmatraće se potvrđivanje Protokola o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i Sporazuma o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi, koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Somboru, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu kao i utvrđivanje sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Na dnevnom redu je izbor članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koje su podnele poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije i Dosta je bilo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počinje jesenje zasedanje Skupštine Srbije

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2018

Skupština Srbije danas počinje redovno jesenje zasedanja, a na prvoj sednici razmatraće se izmene Zakona o zaštiti životne sredine i više medjudržavnih sporazuma...Poslanike će ispred Doma Narodne skupštine dočekati počasna grada, a na počeku sednice, koja je zakazana za 10 sati, intoniraće...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.