Početak školske godine je vreme za ekskurzije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak školske godine je vreme za ekskurzije

Jesen je vreme kada se školarci ne samo vraćaju u svoje klupe, već i kreću na ekskurzije. Od ove školske godine uvedena su i neka nova pravila, pa će tako u inostranstvo moći da se upute samo maturanti srednjih škola.

Kakve su reakcije i gde će se niži razredi upućivati, proverili smo na primeru Mitrovačke gimnazije.

Ekskurzije od kada se organizuju u školskom uzrastu, bile su atrakcija za učenike, prilika da nauče nešto novo, upoznaju nove stvari, istoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kulturu. Najčešće se organizuju s jeseni i proleća.

Razlog odlaska isključivo maturanata u inostranstvo jeste bolje upoznavanje svoje zemlje. Time bi se sprečilo i stalno ponavljanje istih destinacija, slažu se i sami direktori škola, koji ističu da će samim tim biti i mnogo povoljnije, s obzirom da inostrane ekskurzije koštaju od 300 do 450 evra.

Niži razredi će moći da idu eventualno u Republiku Srpsku. Uspostaviće se tačan plan i program da bi se znalo u kom bi se razredu i gde putovalo.

I možda će se neće baš svakome na ekskurziji dogoditi filmske priče po Boki Kotorskoj, ali će ovakav plan i program ekskurzija svakako koristiti đacima u sticanju znanja o znamenju svog naroda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.