Počela rasprava o oko 1.400 amandmana na predložene finansijske zakone

Izvor: BKTV News, 27.Dec.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rasprava o oko 1.400 amandmana na predložene finansijske zakone

Skupština Srbije počela je danas raspravu o oko 1.400 amandmana podnetih na predložene finansijske zakone.

Skupština treba da razmotri amandmane na izmene zakona o tržištu kapitala, o preuzimanju akcionarskih društava, o javnoj svojini, o akcizama, o porezu na dodatu vrednost, o poreskom postupku i poreskoj administraciji, izmenama Carinskog zakona, kao i Predlogu zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti.

Razmatraće se i amandmani na izmene Zakona o sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << plata zaposlenih u javnom sektoru, kao i na izmene zakona o javnim medijskim servisima i o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o preuzimanju obaveza akcionarskog društva za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija "HIP - Petrohemija", Pančevo, prema privrednom društvu "Naftna industrija Srbije" a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije.

Poslanici razmatraju i amandmane na izmene Zakona o regulisanju javnog duga SRJ po osnovu devizne štednje građana i Predlog zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ.

Na dnevnom redu je i izmena Zakona o uređenju sudova, koju je podneo poslanik SNS Aleksandar Martinović.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.