Pirati oteli sedmoro sa broda u Ekvatorijalnoj Gvineji, među taocima i Srbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirati oteli sedmoro sa broda u Ekvatorijalnoj Gvineji, među taocima i Srbi

Ekvatorijalna Gvineja saopštila je da su pirati u Gvinejskom zalivu oteli sedam stranih državljana među kojima ima i Srba.

U saopštenju vlasti te zemlje se navodi da su pirati napali brod kompanije Ekson Mobajl u blizini naftnog nalazišta Zafiro, javio je AP.

Među otetima su i državljani Južne Afrike, Filipina i Kameruna.

Mornarica je kasnije ušla na brod da bi zatekla preostalih osam članova posade kako se kriju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski mornar 'izbegao napadače i preuzeo kontrolu nad otetim brodom'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2019

Državljanin Srbije Aleksandar Tereki, koji je bio na brodu prilikom napada pirata u Gvinejskom zalivu, rekao je da je zahvaljujući pribranosti uspeo da izbegne napadače i preuzme kontrolu nad brodom. Tereki, koji se vratio kući u Zrenjanin, naveo je da je bila nezgodna situacija i da su imali "više...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.