Panik tasteri u sremskim centrima za socijalni rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2017, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panik tasteri u sremskim centrima za socijalni rad

Među 60 centara za socijalni rad koji su dobili panik tastere radi suzbijanja nasilja našla su se i dva iz Srema. U pitanju su Centri za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici u Šidu koji su panik tastere dobili zahvaljujući podršci Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, Ministarstva za rad i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Suzbijanje nasilja nad ženama i drugih oblika nasilja bila je jedna od tema sastanka direktora svih centara za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << socijalni rad u Sremu koji je održan u Staroj Pazovi.

Sa ciljem da unaprede usluge socijalne zaštite socijalno ugoženih Sremaca u staropazovačkom centru za socijalni rad okupili su se direktori svih sedam centara u Sremu.

Značajna tema susreta odnosila se na to kako zaštiti žene žrtve nasilja i kako se sremski centri za socijalni rad bore protiv ove negativne pojave.

U Sremu su panik tastere dobili Centri za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici i Šidu, te se nadležni u ovim institucijama nadaju da će bezbednost stranaka, ali i zaposlenih ovim biti na još većem nivou.

Inicijator susreta u godini jubileja je direktorka Centra za socijalni rad u Staroj Pazovi Rada Žugić koja kaže su ovakvi susreti itekako značajni, te da će se organizovati jednom mesečno. Sledeći susreti su u Šidu.

Nakon sastanka u staropazovačkom Centru za socijanli rad, direktore ovih ustanova primio je zamenik predsednika opštine Stara Pazova Milan Beara koje je pozdravio inicijativu i izrazio punu podršku u unapređenju usluga socijalne zaštite.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.