Palma: Ko hoće sa mnom na kafu, treba mu uverenje da je čist!

Izvor: Kurir, 27.Feb.2013, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma: Ko hoće sa mnom na kafu, treba mu uverenje da je čist!

Jedan me je privrednik zvao na kafu. OK, izvadi uverenje, kažem mu ja. Koje uverenje, o plaćenom porezu, državljanstvu, pita on. Ne to, uverenje da nisi osuđivan

BEOGRAD - Vrag odneo šalu.

- Ukoliko se ovako nastavi, poljoprivrednici i seljaci biće uništeni načisto, jer sad su rekli da nam ne valja mleko, sutra će reći da nam ne valja pasulj, a prekosutra krompir. Ovo je akcija smišljena da bi se uništio srpski seljak, a da bi se pomoglo nekom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uvoznom lobiju. Ja znam da se nekoliko lobija zalaže za ulazak mutant hrane u Srbiju, ali istražni organi moraju da uzmu stvar u svoje ruke - kaže Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i predsednik skupštine Jagodine, u intervjuu za Kurir.

Vi ste takođe poljoprivrednik, imate farmu ovaca. Šta biste savetovali građanima u vezi s mlekom?

- Imam 120 ovaca, ali krave nemam. Moj tast ima tri i mi njihovo mleko pijemo bez problema. Međutim, sve ovo što se dešava psihološki deluje na obične građane, oni se plaše. Sve me to podseća na vakcinu protiv svinjskog gripa.

Mislite li da je to smišljeno kako bi se srušila Vlada?

- Ovo je nacionalna šteta za koju ova vlada ne može da snosi odgovornost.

Da li je, kao što neki tvrde, Vlada na staklenim nogama?

- Stalno kontaktiram s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i predsednikom Ivicom Dačićem, ali nisam primetio da nema jedinstva, da se vlada razilazi i slično. Naprotiv, mislim da je ovo vlada u kojoj postoji jedinstvo oko najvećeg broja pitanja.

Vladu je, kažu, uzdrmalo otkriće susreta između premijera Dačića i Miše Banane.

- Istražni organi neka rade svoj posao. Ali, znate šta, ja se godišnje slikam sa dve hiljade ljudi. I šta ja sad treba da kažem? Nedavno me je jedan privrednik zvao na kafu. „OK, izvadi uverenje“, kažem, ja. „Kakvo uverenje, o državljanstvu, plaćenom porezu?“, pita on. „Ne, izvadi uverenje da nisi osuđivan i da se protiv tebe vodi postupak, pa možemo da pijemo kafu.“ Eto, na to sam primoran.

♦ Jeste li znali da se Dačić susretao s Mišom Bananom?

- Nisam znao. Pa, s njim se toliko ljudi sretalo ranije... Neka je i pio. I Mićunović je s njim pio kafu.

Ali zašto je neko to za Dačića sada plasirao? Zato što Dačić ima veliku međunarodnu popularnost za jednog srpskog političara. Hilari Klinton je rekla da joj je bila čast da s njim sarađuje. Dačić je uspeo da sa Srbije skine militantnu etiketu.

Dobijamo datum

♦ Hoće li biti izbora ove godine?

- Naša koalicija je spremna za izbore, ali mi tim izborima ništa ne bismo dobili. Izgubićemo ponovo dragoceno vreme, a Srbija više nema vremena. Cela vlada ne diže glavu od posla. Stalno su na sastancima u Briselu, Vašingtonu, Parizu, Berlinu... Siguran sam da će Srbija dobiti datum pregovora ove godine.

U Beč ide 400 studenata

U organizaciji Skupštine grada Jagodine od 4. do 6. marta 400 studenata Jagodine posetiće Beč.

Predsednik Skupštine Dragan Marković Palma rekao je da će studenti imati priliku da vide kako se u Beču radi, kolike su plate, kakav je životni standard.

- Želimo da pomognemo studentima, ali i da sačuvamo pamet, da ne odlaze, već da ostanu u Srbiji - rekao je Marković, dodajući da će uz besplatno putovanje mladi dobiti i džeparac od po 30 evra.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

PALMA NA OPREZU: Ko hoće sa mnom na kafu, treba mu uverenje da je čist!

Izvor: S media, 27.Feb.2013

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik skupštine Jagodine Dragan Marković Palma u intervjuu "Kuriru" komentarisao je susret premijera Ivice Dačića i Miše Banane i pozvao istražne organe da rade svoj posao...- Ali, znate šta, ja se godišnje slikam sa dve hiljade ljudi. I šta ja sad treba da kažem?...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.