PENTAGON UVERAVA SRBIJU: Nije bilo naznaka da u mestu kod Sabrate ima civila

Izvor: Kurir, 23.Feb.2016, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PENTAGON UVERAVA SRBIJU: Nije bilo naznaka da u mestu kod Sabrate ima civila

Mesto u blizini libijskog grada Sabrate smo "gledali vrlo pažljivo nekoliko nedelja i nikada, ni u jednom trenutku, nismo videli nikakve naznake da su bili prisutni civili ili da su tamo držani", rekao je portparol Pentagona, kapetan Džef Dejvis.

Portparol Pentagona rekao je da SAD i dalje analiziraju napad u Libiji kod grada Sabrate, koji se desio u petak, i da još ne mogu da potvrde da li su u tom napadu poginula dva oteta službenika ambasade Srbije u Libiji, preneo je sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << AFP.

Dejvis je rekao da su vazdušnim udarom na kamp za obuku takozvane Islamske države u Libiji najverovatnije sprečena "masovna ubijanja ili sličan napad u Tunisu".

Kamp takozvane Islamske države, uništen u petak u blizini Sabrate, bio je "usredsređen na obuku za izvođenje operacije, one vrste kakvu smo videli u Tunisu", rekao je portparol Pentagona.

AFP navodi da je među žrtvama napada kod Sabrate najverovatnije i istaknuti operativac takozvane Islamske države Nuredin Čučan.

Zvaničnici navode da je on pomogao u pripremama dva prošlogodišnja napada u Tunisu, za koje je odgovornost preuzela IS.

U pitanju su napad na Nacionalni muzej, marta prošle godine kada je poginuo policajac i 21 turist, a potom u junu u napadu na letovalište Sus ubijeno je 38 turista, među kojima 30 Britanaca.

"Uvereni smo da je onim udarom u petak sprečena veća tragedija", naveo je Dejvis.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.