Osnovan Savez za Srbiju:Nismo prost zbir slabih rejtinga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2018, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan Savez za Srbiju:"Nismo prost zbir slabih rejtinga"

U Beogradu je danas, potpisivanjem sporazuma, osnovan Savez za Srbiju, na programu u 30 tačaka.

Na skupu u Sava centru govorilo je svih 10 osnivača - Dragan Đilas, Dveri Boško Obradović, NS Vuk Jeremić, DS Zoran Lutovac, Levice Srbije Borko Stefanović, Zdrave Srbije Milan Stamatović, Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, Pokreta za preokret Janko Veselinović, Udruženih sindikata Srbije Sloga Željko Veselinović i pokreta Srba sa KiM "Otadžbina" Slaviša Ristić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Među zvanicama su bili Dušan Ivković, advokat Borivoje Borović, bivši predsednik DS Bojan Pajtić, istoričar Čedomir Antić, dok su se pisac Dobrivoje Ršumović i Jelena Beba Balašević obratili prisutnima.

Inicijator formiranja Saveza Dragan Đilas je rekao da su namerni da grade Srbiju kao "prosperitetnu kuću", ali da oni sami nisu dovoljni, pa je pozvao "lidere među građanima" da im se pridruže, te pokazao na prazne stolice pored stola za kojim su sedeli.

Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je da nisu bitne ideološke razlike među strankama u Savezu:

"Naše razlike su irelevantne. Nismo prosti zbir slabih rejtinga, već ohrabrujemo da se svi zajedno borimo za opšte dobro", rekao je Lutovac.

Tak u "normalnoj Srbiji" te razlike će, kaže Lutovac, biti relevantne.

Predsednik NS Vuk Jeremić rekao je da Balkan ponovo dolazi u žižu svetske javnosti, da se piše o precrtavanju granica, te da ga je nedavno telefonom bivši ministar spoljnih poslova Kipra pitao, kako je naveo, da li je tačno da je Srbija prva zemlja koja je voljno i u miru pristala da precrta granicu.

Jeremić je rekao da, zbog Kosova, vlast u Srbiji ima podršku međunarodne zajednice i da neće biti lako, kako je rekao, preseći to "napajanje".

Boško Obradović je rekao da su pred Savezom tri važna cilja - programska platforma u 30 tačaka, prelazna, ekspertska vlada, oročena na godinu dana, i nova politička kultura da se razgovara normalno, bez obzira na razlike.

Borko Stefanović je podsetio da je na današnji dan 1990. godina stvorena koalicija Zajedno i da bez obzira na to šta neko loše misli o toj koalicija, ona je sprečila krađu u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Osnovan Savez za Srbiju, Đilas: Nismo prost zbir slabih rejtinga

Izvor: Blic, 02.Sep.2018

U Beogradu je danas, potpisivanjem sporazuma, osnovan Savez za Srbiju, na programu u 30 tačaka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.