Osnaživanje i podrška mladim ženama u svetu biznisa, kulture i medija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnaživanje i podrška mladim ženama u svetu biznisa, kulture i medija

"Održavanje ovakve konferencije, koja podstiče i snaži mlade žene da se otisnu u svet preduzetništva, kulture ili medija, veoma je važno" rekla je danas u Arhivu Vojvodine na otvaranju Konferencije "Women in Business, Media & Culture", Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

"Ono što kao žena i donosilac odluka mogu da poručim mladim damama", naglasila je Miloševićeva, jeste da budu ambiciozne, hrabre i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kreativne u zanimanjima kojima se bave i da ne zaborave da na veoma odgovornim funkcijama, ne samo u našoj zemlji već i u celom svetu, sede upravo dame, koje vrlo odgovorno obavljaju svoj posao".

Kao prva žena na funkciji pokrajinskog sekretara za finansije prisutnima se u uvodnom delu obratila i Smiljka Jovanović, koja je podsetila na nedavno donošenje Zakona o rodnom budžetiranju, koji doprinosi ravnopravnosti polova.

U ime kompanije "Color Media Communications" pozdravne reči uputio je predsednik Robert Čoban, podsećajući da je ovo druga konferencija na tu temu. On je rekao da je prva bila održana u Hotelu "Šeraton", a da je danas u prostoru Arhiva Vojvodine postavljena multimedijalna izložba "Banska palata – priče iza priče", autorke Ljiljane Dožić, posvećena velikom jubileju, osamdesetogodišnjici izgradnje Banovine.

Čoban je istakao da je veoma važno diskutovati o razvoju ženskog preduzetništva kako bi se mlade devojke motivisale da odaberu željena zanimanja, a javnost upoznala s položajem i problemima žena u društvu.

Učesnike Konferencije, u ime Arhiva Vojvodine, pozdravila je pomoćnica direktora Milena Subić.

Na današnjem skupu, koji obuhvata tri panela, posvećena biznisu, kulturi i medijima, govorile su upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević, glumica Vjera Mujović, organizatorka "Fashion week"-a Svetlana Horvat, Sofija Bajić iz "Vitalona", vlasnica "Medija ponta" Nataša Heror, novinarka Radio-televizije Vojvodine Aleksandra Popović, preduzetnica Marija Radojčić i mnogi drugi.

Konferenciju su organizovali "Color Media Communications", Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj i Arhiv Vojvodine, sa ciljem promocije ženskog inovacionog preduzetništva na nacionalnom i lokalnom nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.