Okupljanje ispred Skupštine Beograda - konferencija na otvorenom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okupljanje ispred Skupštine Beograda - konferencija "na otvorenom"

BEOGRAD - Predstavnici radikala, narodnjaka i socijalista, koji su na nivou Beograda postigli koalicioni sporazum, poručili su danas ispred Skupštine grada, da će se mirnim i demokratskim sredstvima boriti da se ispoštuje volja Beograđana i formira gradska vlast i zatražili hitan razgovor sa predsednikom gradske skupštine.

Kandidat za gradonačelnika te koalicije Aleksandar Vučić (SRS) izrazio je, na konferenciji za novinare "na otvorenom", najoštriji protest >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog, kako je rekao, "protivzakonitog i nemoralnog ponašanja" vršioca dužnosti gradonačelnika Zorana Alimpića, koji je, prema njegovim rečima, "prekršio zakon zakazavši konstitutivnu sednicu Skupštine grada za 14. jul".

"Zahtevamo od Alimpića da najkasnije do ponedeljka primi predstavnike naše koalicije", rekao je Vučić. Kandidat za zamenika gradonačelnika te koalicije Andreja Mladenović (DSS) ocenio je "nepromišljenu odluku" Alimpića kao uzurpaciju vlasti.

Alimpić je, prema njegovim rečima, bio dužan da sednicu zakaže u zakonskom roku, "a ne da na ovaj način uvodi Beograd u krizu".

Kandidat za predsednika gradske skupštine Aleksandar Antić (SPS) poručio je da se ta koalicija ne bori za vlast, već za demokratiju i poštovanje izbornih rezultata.

Konferenciji za novinare na otvorenom prisustvovalo je i više desetina simpatizera SRS, koji su istakli transparente sa porukama "Slobodan Beograd posle 67 godina" i "Odlazite žuti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Više desetina pristalica SRS ispred Skupštine grada

Izvor: TV Avala, 30.Maj.2008

Više desetina simpatizera i pripadnika Srpske radikalne stranke okupilo se na platou ispred Skupštine grada Beograda pre podneva, za kada je zakazana konferencija za novinare predstavnika radikala, narodnjaka i koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.