Održana prva javna rasprava o predlozima izmena zakona vezanih za unapređenje izbornog procesa

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana prva javna rasprava o predlozima izmena zakona vezanih za unapređenje izbornog procesa

Prva od četiri javne rasprave o predlozima izmena tri zakona - Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije i Zakona o javnim preduzećima koji se bave funkcionisanjem političkog sistema, a čije bi izmene dovele do unapređenja izbornog procesa, održana je danas u Beogradu.

Pored članova Radne grupe za saradnju sa OEBS-om, okruglom stolu su prisustvovali  državni sekretari ministarstva pravde, ministarstva finansija i ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << privrede, kao i predstavnici nevladinih organizacija – CESID, CRTA i Transparentnost Srbija, predstavnici OEBS-a i КDILJP-a, ali i narodni poslanik Vladimir Đurić.

Okrugli sto su vodili direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurćević, kao zamenik predsednika Radne grupe, i pomoćnica ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića Кatarina Tomašević.

U radu Okruglog stola učestvovali su i predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije, navodi se u saopštenju Vlade.

Mišljenja koja su izneta tokom javne rasprave, biće uneta kao predlozi izmena zakonskih rešenja već na sledećoj javnoj raspravi koja će biti održana u narednom periodu.

Predlozi izmena tri zakona rezultat su zajedničkog rada Vlade i Radne grupe za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Кancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (КDILJP).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.