Izvor: zelenidijalog.rs, 17.Apr.2019, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor Zelene poslaničke grupe povodom javnog obraćanja narodnog poslanika Gorana Čabradija

Da bi nešto podržali o tome moramo biti informisani.

Povodom današnjeg obraćanja javnosti poslanika G. Čabradija neformalni sekretarijat Zelene poslaničke grupe (ZPG) sa žaljenjem konstatuje da o pomenutoj inicijativi nikada nije bio obavešten. Iznenađeni smo da poslanik Čabradi posle više godina rada u Narodnoj Skupštini ne poznaje uspostavljene procedure i pravila.

U neformalnu Zelenu poslaničku grupu se doborvoljno ulazi ali i dobrovoljno izlazi. Ono što primećujemo da je važnije obavestiti javnost o izlasku iz ZPG uz nipodaštavanje rada koleginica i kolega, nego se aktivno uključiti u rad iste. Žao nam je što se g. Čabradi skoro godinu dana nije pojavio ni na jednoj aktivnosti ZPG na kojima uvek ima prostora da se o svakoj ideji i inicijativi razgovara.

Kao višepartijska grupa poslanika i poslanica ZPG ima uspostavljen sistem rada i odlučivanja. Njom rukovodi koordinacioni tim sastavljen od troje poslanika i poslanica dvoje iz vladajuće koalicije i jedan/jedna iz opozicije. Navedena inicijativa nije poslata članovima i članicama ZPG tako da nije ni mogla da prođe uspostavljeni konsultativni proces. Stoga verujemo da bi inicijativa, da je poslata, i dijalog o istoj bila mnogo svrsihodniji od agresivnih saopštenja čija je svrha jedino samopromocija.

ZPG ima iskustva sa sličnim inicijativama poslanika i poslanica. Podsetićemo da je upravo na inicijativu ZPG pokrenut proces naplate korišćenja plastičnih kesa u prodavnicama i marketima. ZPG ostaje otvorena za sve buduće inicijative ali da bi se o njima vodio međustranački dijalog ključna stvar je da o njima moramo biti informisani. Više o desetogodišnjem radu neformalne Zelene poslaničke grupe možete saznati putem: www.zelenidijalog.rs

Nastavak na zelenidijalog.rs...