Od početka godine zatvorene 24 privatne zdravstvene ustanove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2019, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od početka godine zatvorene 24 privatne zdravstvene ustanove

Od početka godine zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila je 4.017 nadzora , a zbog nepoštovanja propisa 24 privatne zdravstvene ustanove izrečena je zabrana rada, izjavio pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Poslednja zabrana rada izrečena je juče ordinaciji opšte medicine u Ulici Vojvode Vlahovića u Beogradu u kojoj je preminula 72-godišnja pacijentkinja koja se nije probudila iz opšte anestezije.

Stamenković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pojašnjava da je inspekcija ministarstva osim što je obavila 4. 017 nadzora medicinskih ustanova, imala i 438 savetodavnih poseta.

U 34 slučaja nadležnim su podnete prekršajne prijave zbog kršenja zakona - za nepoštovanje prava pacijenata, kaže on.

On dodaje da nadležna zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja pravi plan nadzora na osnovu određene procene rizika.

"Sve ostalo što radimo, a to je više od 70 odsto su vanredni nadzori po prijavama građana,ali i državnih organa koji nam sugerišu, dostavljaju dopise sa određenim nepravilnostima i prijavama", rekao je on i dodao da je reč o tužilaštvima, policiji i drugim državnim organima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.