OVO JE NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA: Čerčil spremao treći svetski rat protiv SSSR, a sprečila ga je jedna stvar!

Izvor: Kurir, 13.Jan.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA: Čerčil spremao treći svetski rat protiv SSSR, a sprečila ga je jedna stvar!

Kada se već nazirao kraj Drugog svetskog rata, odnosno kada je postalo jasno da će Crvena armija slomiti Vermaht i ući u Berlin, britanski lider Vinston Čerčil plašio se da će SSSR nastaviti ofanzivu prema zapadu Evrope i zbog toga je pripremio plan operacije pod nazivom "Nezamislivo" sa ciljem da se započne rat protiv Sovjetskog Saveza.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Operacija "Nezamislivo“: Čerčil pripremao treći svetski rat protiv SSSR-a?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jan.2018, 01:44

Ta "jedna od najtamnijih tajni" nekadašnjeg premijera Velike Britanije Vinstona Čerčila opisana je u knjizi istoričara Džonatana Vokera, a kako autor precizira, operacija je podrazumevala invaziju na Sovjetski savez u stilu neuspelih pokušaja Napoleona i Hitlera da osvoje Moskvu...Kada se već...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.