Izvor: Blic, 15.Dec.2017, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKRŠAJ U SKUPŠTINI Radulović: Imate slabe živce; Vujović: Neću da trpim ovo šikaniranje

Ministar finansija Dušan Vujović i lider Dosta je bilo Saša Radulović su se danas oštro raspravljali u Skupštini Srbje, zbog čega je ministar na kratko napustio zajedničku sednicu dbora za finansije i za evropske integracije, uz poruku da neće da trpi "šikaniranje".

Nakon što je ministar Vujović predstavio Program ekonomskih reformi 2018-2020, Radulović je izašao za govornicu i kritikovao prezentaciju, nazivajući je praznom i neozbiljnom.

Pozvao je ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da sedne u skupštinsku klupu, a ne da sedi na mestu predsedavajućeg odobra, što je Vujović i učinio.

Radulović je na komentare ministra Vujovića reagovao opaskom da ministar "ima slabe živce".

"Zašto opstruirate ovaj sastanak? Neću ovo da trpim i dozvolim da me šikanirate, ovo nije mesto za replike", rekao je Vujović i na desetak minuta napustio skupštinsku salu.

Kad je vratio u salu Vujović je rekao da je došlo do nesporauzma o formatu tog sastanka i da se tu ne usvaja zakon već predstavlja program.

Primetio je i da je apsurdno što Radulović tvrdi da Srbija ima najniži privredni rast u regionu, što govori o povećanju PDV-a i smanjivanju deficita i slično, te ocenio da Radulović na taj način obmanjuje javnost ameterskim analizama.

"Šokiran sam da vi mene terate sa ovog mesta dole, nemojte da me vređate, ne raspravljamo mi o zakonu, ovo je konsultativni sastanak", rekao je Vujović, uz ocenu da Radulović zloupotrebljava sednicu odbora za političku kampanju i izgovara "pamflet koji je naučio napamet, koji nema veze sa životom".

Radulović je nastavio o tome da prilikom predstavljanja programa nije čuo ništa o strukturnim reformama, već priču "kako je ministar putovao kroz Mađarsku i video u kakvom su stanju toaleti i shvatio kako je to velika razvojna šansa za nas, da kamiondzije dodju u naše čiste toalete i da mogu kod nas da prepsavaju..."

Navodeći da je to neozbiljna rasprava, Radulović je rekao i da se ministar uvredljivo izjašnjavao o njemu, te naglasio to ipak sednica Odbora, a ne sastanak koji je organizovao ministar.

Inače, pre rasprave s Vujovićem, Radulović je rekao da je Srbija po analizi MMF-a imala privredni rast od 1,66 odsto u periodu 2014-2016. i da je smanjila deficit tako što je povećala poreze i "zavukla ruku u džepove gradjanima i privredi".

Predsednica skupštinskog Odbora za finansije Aleksandra Tomić primetila je da "pojedini u parlamentu koriste svaku priliku da zbog prisustva medija zlouotrebljavaju skupštinu i prave političke performanse".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oštra rasprava u Skupštini Srbije: Ministar Dušan Vujović ŽESTOKO ODBRUSIO Saši Raduloviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2017

Ministar finansija Dušan Vujović i lider "Dosta je bilo" Saša Radulović su se danas oštro raspravljali u Skupštini Srbije..Ministar finansija Dušan Vujović i lider "Dosta je bilo" Saša Radulović su se danas oštro raspravljali u Skupštini Srbje, zbog čega je ministar na kratko napustio zajedničku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.