O deklaraciji o osudi zločina na vanrednoj sednici

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O deklaraciji o osudi zločina na vanrednoj sednici

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović izjavila je da bi parlament u vreme vanrednog zasedanja trebalo da razmotri deklaraciju o osudi zločina nad Srbima kao i zakon o Narodnoj banci Srbije.

Na kraju redovnog prolećnog zasedanja, Djukić-Dejanović je novinarima rekla da se tekst deklaracije o osudi zločina nad Srbima još doradjuje i da će, kako očekuje biti upućen u porceduru po hitnom postupku.

Djukić-Dejanović je rekla da je izrada novog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zakona o NBS privedena kraju i da će uskoro biti upućen parlamentu.

"To su dve teme na kojima planiramo da radimo. Najavljene su i izmene Zakona o visokom obrazovanju i još nekoliko ratifkacija", rekla je Djukić-Dejanović.

Kako je navela, vanrednu sednicu zakazaće kada 84 poslanika ili Vlada Srbije predlože, što utvrdjuje Poslovnik o radu parlamenta.

"U narednom periodu nameravamo da radimo i na jačanju kontrolne funkcije parlamenta i da na uspostavljanju čvršće saradjnje sa nezavisnim telima", dodala je Djukić-Dejanović.

Parlament će, kako je navela, raditi bez obzira na prenose Svetskog prvenstva u fudbalu.

"Ne možemo voditi računa o svetskom prvenstvu ako ocenjujemo da na dnevni red treba da dodje nešto što je izuzetno aktuelno, procenjivaćemo situaciju, rekla je predsednica parlamenta.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.