Norveška: Ne želimo da proterivanje ruskih diplomata utiče na celokupni razvoj odnosa sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2020, 09:37

Norveška: Ne želimo da proterivanje ruskih diplomata utiče na celokupni razvoj odnosa sa Rusijom

 Oslo se nada da proterivanje ruskog diplomate, za koga se sumnja da je imao kontakt sa norveškim „špijunom“, neće uticati na razvoj međudržavnih odnosa Rusije i Norveške, izjavila je porparol norveškog Ministarstva spoljnih poslova Trude Masejde.
„Norveška aktivno sarađuje sa Rusijom u brojnim sektorima. Ta saradnja je i dalje na snazi“, rekla je diplomata u intervjuu za radio-televizijsku korporaciju „NRK“. Ona je istovremeno naglasila da Oslo „ne želi da ovo proterivanje utiče na celokupni razvoj odnosa sa Rusijom“. Rusko Ministarstvo inostranih poslova uputilo je protest Norveškoj u vezi sa pritvorom ruskog diplomate, istakavši da je on neosnovano zadržan. Ministarstvo inostranih poslova Norveške ranije je potvrdilo da ta zemlja proteruje ruskog diplomatu nakon špijunskog skandala.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.