Neplanirani susret Vučića, Tačija i Pacolija: Izgubio si jednom, opet ćeš da izgubiš!

Izvor: BKTV News, 23.Sep.2017, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neplanirani susret Vučića, Tačija i Pacolija: "Izgubio si jednom, opet ćeš da izgubiš!"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neplanirano se u zgradi Ujedinjenih nacija sreo sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i zamenikom kosovskog premijera i ministrom spoljnih poslova Bedžetom Pacolijem, saznaju mediji.

"Gde si našao sve te glasove o kojima pričaš? Izgubio si jednom, opet ćeš da izgubiš", obratio se Vučić Pacoliju.

Pacoli se zbunio i pitao:

"Jesi li umoran od svih sastanaka?"

Hašim Tači je sve posmatrao sa strane i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nije se uključivao.

Do susreta Vučića i prištinskih zvaničnika došlo je dan nakon što je Pacoli izjavio da je Kosovo obezbedilo dovoljan broj glasova za članstvo u Unesku.

Članstvo Kosova u Unesko bilo je tema svih sastanaka predsednika Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića u Njujorku prethodnih dana.

Vučić: Ko misli da je bez SAD-a moguće neko rešenje, taj nema dodira sa stvarnošću!

Vučić je izjavio da Albanci iza sebe imaju mišiće velikih sila, ali i da će se Srbija boriti, dok je Dačić rekao da “oni nemaju dovoljno za Unesko”.

"Pacoli me je pitao u Njujorku zašto sam rekao da laže!"

"Pacoli misli da može sve parama da reši, ali to nije baš tako. Mi smo pre dve godine pobedili iako su ih najjače zemlje podržavale", rekao je Dačić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je višednevnu posetu Njujorku, gde je učestvovao na 72. Generalnoj skupštini UN.

"Mi kao Srbija ćemo pomoći koliko možemo da UN imaju još veću ulogu. Biće manje bahatosti i arogancija u svetu ako to bude tako", kazao je Vučić u izjavi novinarima nakon obraćanja Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

U svom govoru Vučić je poručio da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu uslov za razvoj tog regiona, da je Srbija posvećena tom cilju i da će podržati jačanje uloge UN. Predsednik Srbije je ponovio da Srbija veruje u sve veću ulogu UN kao organizacije za mir i da će svaka reforma UN koja vodi jačanju njene uloge dobiti podršku Srbije.

Dogovorene posete

Tokom boravka u Njujorku predsednik Vučić imao je više bilateralnih susreta tokom kojih je sa liderima brojnih važnih država sveta razgovarao o tešnjoj saradnji. Vučić je rekao i da će posle sastanka u Njujorku u Srbiju doći, redom, predsednici Turske Redžep Tajip Erdogan, Francuske Emanuel Makron i SAD Donald Tramp, i da je i to dokaz snage srpske politike. Poslednjeg dana sastao se i sa šefom svetske organizacije Antonijom Guterešom.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.