Naslovna NIN-a s namerom, ovo je kopirana 2002. i 2003. godina

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naslovna NIN-a s namerom, ovo je kopirana 2002. i 2003. godina"

Beograd -- Naslovna strana NIN-a, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ispred puščane cevi, bila je postavljena sa namerom, izjavio je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Jovanović je istakao da se ne sme na takav način igrati sa emocijama ljudi u zemlji u kojoj je ubijen premijer Zoran Ðinđić.

Jovanović kaže da je odrastao uz NIN i da je ranije bio i kolumnista NIN-a i da može da kaže da sami sebi u NIN-u ništa gore nisu mogli da urade.

"Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znam šta je gore, da li ta naslovna strana ili NIN bez naslovne strane. To se nije desilo slučajno, želeli su tu konotaciju", smatra Jovanović.

Takođe, ističe da ne misli da Vučića može da destabilizuje takva naslovna strana NIN-a, ali da svakako u zemlji u kojoj živimo ta vrsta fotografije nosi sa sobom neku vrstu asocijacije.

"Takva fotografija nosi sa sobom i neku asocijaciju. Kome je to potrebno? Ko je našao sreću u 12. martu (kada je ubijen premijer Zoran Ðinđić)? Ako će da pobede Vučića i ako su oni nezadovoljni Vučićem, a očigledno jesu, je l" postoji neki drugi način da se to uradi?", zapitao je Jovanović gostujući na Hepiju.

Jovanović dodaje da je "politika toliko razludela ovo društvo i da se tumara kao što smo tumarali posle 2000. godine".

"Ta mera isključivosti, agresije, mržnje, netolerancije i neuvažavanja argumenata... Ovo je kopirana jesen i zima 2002. i 2003. godine", kaže Jovanović i dodaje da je danas takva atmosfera da čim neko uzme određene novine da se istovremeno "deklarisao za koga je u politici".

Ističe da je etiketiranje izraz velike nemoći i frustracije.

"List NIN ima sada veću redakciju, nego tiraž", naveo je Jovanović i dodao da je njegov najbliži prijatelj 2015. godine dobio otkaz u NIN-u, jer im se nije dopala njegova karikatura Vučića i Er Srbje.

"I danas rade ovakve gadosti", dodao je Jovanović.

Naglasio je, takođe, da niko ne može da ga ubedi da za naslovnu stranu sa Vučićem ispred cevi nije postojala namera i da je to bilo slučajno ili glupost i zapitao da li oni koji su za Vučića na isti način treba da odgovaraju na svojim naslovnim stranama i da li to znači da treba da se ubijamo na ulici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.