Napad na pokrajinskog sekretara za nauku osudila javnost i zvaničnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na pokrajinskog sekretara za nauku osudila javnost i zvaničnici

NOVI SAD - Nepoznata osoba je nanela teške ozlede Dragoslavu Petroviću, pokrajinskom sekretaru sa nauku i tehnološki razvoj i šefu poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine.

Petrović je kasno sinoć više puta udaren metalnom šipkom nakon što je, posle večere, izašao iz jednog restorana na Ribarskom ostrvu.

Prema nalazu lekara njemu je polomljena lopatica, a nakon ukazane pomoći u Kliničkom centru Vojvodine pušten je na kućno lečenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Portparol novosadskog SUP-a Stevan Krstić izjavio je Tanjugu da je napadač bio maskirani muškarac, koji je Petroviću naneo teške, a njegovom prijatelju koji je pokušao da mu pomogne lakše telesne povrede i potom pobegao.

Policija je izvršila uviđaj i intenzivno traga za počiniocem krivičnog dela.

Pajtić: Što pre pronaći krivca

Izvršno veće Vojvodine i predsednik Veća Bojan Pajtić najoštrije su danas osudili brutalan fizički napad na pokrajinskog sekretara za nauku Dragoslava Petrovića.

Oni su, kako je navedeno u saopštenju, zatražili od nadležnih organa da se otkriju počinioci i motivi tog "sramnog krivičnog dela".

Egereši, LSV i G17 plus osudili prebijanje Petrovića

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši danas je najoštrije osudio napad na šefa poslaničke grupe Demokratske stranke u vojvođanskom parlamentu Dragoslava Petrovića, koji je i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj.

Egereši od nadležnih organa zatražio da se hitno otkriju svi detalji napada na Petrovića i da se počinioci što pre pronađu i kazne, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika pokrajinskog parlamenta.

"Sramotan i kukavički napad na pokrajinskog poslanika doživljavam kao napad na pokrajinski parlament, koji je uvek demonstrirao toleranciju i dijalog umesto mržnje i nasilja", istakao je Egereši.

Dodao je da svi građani Vojvodine i Srbije moraju da se osećaju bezbedno i da je to uslov oko kojeg nema kompromisa.

Napad na Petrovića osudila je i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koja je izrazila zaprepašćenje zbog tog "stravičnog, drskog i bezobzirnog čina" i istakla da je to još jedan ispit za policiju u Novom Sadu, od koje je zatražila da hitno pronađe napadače.

"Ako se ispostavi da je motiv napada na Petrovića političke prirode, od nadležnih pravosudnih organa očekujemo da napadači budu dodatno kažnjeni, jer se u Srbiji nasilje konačno mora proterati iz politike, kao i svih ostalih segmenata društva", ističe se u saopštenju LSV-a.

"Napad na Petrovića je bolna, užasavajuća vest koja definitivno treba da podstakne nadležne institucije da se izbore sa silama mraka i bezumlja, koje politički onemoćale, mogu još samo da napadaju šipkama", stoji u saopštenju.

Napad je osudio i Pokrajinski odbor G17 plus koji je od nadležnih organa zatražio da pokrenu istragu i pronađu krivce i objave razlog napada na funkcionera DS-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.