Najoštrije osude za uvredljivi tvit upućen Vučićevoj kćerki; Predsednik: Mesto mu je u specijalizovanoj ustanovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2020, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najoštrije osude za uvredljivi tvit upućen Vučićevoj kćerki; Predsednik: Mesto mu je u specijalizovanoj ustanovi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je ljudima koji vulgarno vređaju članove njegove porodice mesto u specijalizovanim ustanovama i da takve stvari neće politički da komentariše.

Na pitanje novinara Pink kako komentariše to što je bivši član rukovodstva Dveri Sibin Vukadinović vređao na društvenim mrežama njegovu ćerku, Vučić je rekao da to nije na račun njegove ćerke, i dodao:

"Mislim da je tom čoveku, kao i mnogim drugima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << te stvari na taj način rade, mesto u specijalizovanim ustanovama".

Vučić kaže da ne želi takve stvari politički da zloupotrebljava i da je to isključivo stvar lekara, koji treba da kažu sud o tom čoveku.

Najoštrije osude za uvredljivi tvit

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila uvredljivi tvit na račun maloletne kćerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Najoštrije osuđujem bolesne i monstruozne uvrede koje je saradnik narodnog poslanika Boška Obradovića uputio kćerki predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovakve izopačene uvrede su nedopustive, prelaze sve granice političke borbe, i svaki pristojni čovek mora da ih osudi, navodi se u saopštenju Gojkovićeve upućenom medijima.

"Politika izazivanja nasilja, pretnji, mržnje i gnusnih uvreda, koja ne preza ni od napada i iživljavanja nad decom, a koju promovišu saradnici i pristalice Boška Obradovića i Dragana Đilasa, uverena sam da nije politika koja može da ima podršku građana Srbije. Građani naše zemlje žele pristojnu državu koja se razvija i napreduje, društvo u kojem će svako dete biti bezbedno i zaštićeno”, poručila je Gojkovićeva.

Todorović: Obradović je lažni borac za porodične vrednosti 

Izjava Sibina Vukadinovića, bliskog saradnika lidera Dveri Boška Obradovića, kojom na najmonstruozniji način vređa predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu maloletnu ćerku, pokazuje kako ograničena pamet i neograničen internet, dovode do ozbiljnih poremećaja, izjavio je Milun Todorović, član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS).

U saopštenju za javnost Gradskog odbora SNS Čačak, kaže se da je Obradović "lažni borac za porodične vrednosti", jer, kako se navodi, "glasno ćuti na ovakve maloumne i bolesne izlive mržnje svojih stranačkih prijatelja i istomišljenika".

Janković: Ovakve gnusne uvrede neviđene do sada

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je danas osudila komentar na Tviteru Sibina Vukadinovića kao nedopustivo i sramotno vređanje maloletna ćerka predsednika Vučića.

"Javni prostor je preplavljen uvredljivim izjavama i diskriminatornim stavovima i u tome se sve više prednjači na društvenim mrežama, ali ovakve gnusne uvrede do sada nisu viđene", navela je Jankovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je ocenila da postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju nove kanale komunikacije u javnom prostoru kako bi skrenuli pažnju na sebe, što mora naići na oštru osudu javnosti.

Poverenica je podsetila da su svi dužni da poštuju ljudsko dostojanstvo svih građana i građanki, a posebno dece.

Bečić: Vukadinovića skloniti sa ulice 

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti, poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Bečić, zatražio je danas od nadležnih organa da preduzmu odgovarajuće mere prema Sibinu Vukadinoviću.

"Imam pravo da kao predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti i kao čovek tražim od tužilaštva, ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije da se skloni sa ulice osoba koja je u stanju da tako monstruozno, bolesno i šizofreno preti maloletnoj devojčici, koje je kriva samo zato što je ćerka predsednika Vučića", istakao je Bečić u saopštenju za javnost.

On je ocenio da učestale pretnje predsedniku Srbije i njegovoj porodici govore koliko "mržnje i frustracije ima u Đilasu, Jeremiću i Obradoviću i njihovom očekivanju da se njihovi saradnici i jurišnici dokazuju iskazujući ogromnu mržnju, zlo i izopačenost".

"Nadležni organi moraju pod hitno da procesuiraju Obradovićevog saradnika koji naoružan šalje siledžijsku poruku u ime njihovih kriminalnih i bolesnih umova", zaključio je Bečić.

Đorđević: Sibinovića skloniti na mesto pod ključem 

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević osudio je kao gnusnu poruku.

"U okviru resora kojim rukovodim nalaze se i ustanove za brigu o mentalno obolelim osobama, ukoliko mesto nije u zatvoru osobi koja je napisala tako strašne, gnusne i monstruozne reči, savetujem nadležnima da mu oduzmu radnu sposobnost i smeste ga u odgovarajuću ustanovu", istakao je Đorđević u saopštenju.

"Kao ministar, otac i pre svega čovek tvrdim da neko ko to napiše nije u stanju da normalno rasuđuje i da pod hitno mora da se skloni na odgovarajuće mesto pod ključem", rekao je Đorđević.

Ministar je ocenio da je ovo "slika i prilika opozicije", koja je okupila grupu ljudi koje treba preispitati, s obzirom na to koga podržavaju.

Pašalić: Besramne uvrede devojčici - kulminacija nasilja

Nasilno ponašanje pojedinih javnih ličnosti, doživelo je kulminaciju upućivanjem besramnih uvreda jednoj devojčici, izjavio je danas zaštitnik građana Zoran Pašalić povodom najnovijih uvreda upućenih ćerki predsednika Republike Srbije.

"Pojedinačni slučajevi vređanja i omalovažavanja dece u javnosti uzrokovani su nizom faktora na koje Zaštitnik građana godinama upozorava, ali pre svega neefikasnim reagovanjem nadležnih i inertnošću čitavog društva da im se suprotstavi", naveo je Pašalić u izjavi za javnost.

On je naglasio da prag tolerancije prema nasilnicima, umesto da se smanjuje, svakodnevno se povećava, dok su njihove žrtve sve češće oni najranjiviji u društvu, ponajviše deca.

Zaštitnik građana podseća na činjenicu da su društvenim i pravnim normama nedopustivi i zabranjeni svi oblici nasilja i zlostavljanja dece u Republici Srbiji, kao i na obavezu efikasnog reagovanja i sankcionisanja svake vrste nasilja nad decom.

"Zaštitnik građana posebno apeluje na sve učesnike u javnom životu da u obračunima sa svojim neistomišljenicima ne koriste decu kao oruđe, što je besramno ponašanje. nedostojno tradicije i kulture na koje se svi toliko pozivamo i ponosimo i u suprotnosti sa vrednostima modernog društva za koje se zalažemo", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Osude vređanja ćerke predsednika Vučića

Izvor: RTS, 16.Feb.2020

Sibin Vukadinović je na Fejsbuku uputio uvrede na račun ćerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Reagovali su poverenica Brankica Janković, zaštitnik građana Zoran Pašalić, predsednica parlamenta Maja Gojković i funkcioneri SNS-a. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.