Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIŠ ZABLISTAO! Grad ulickan do maksimuma pred sutrašnji dolazak premijera i ministara

Centar Niša danima se opsežno uređuje za dolazak premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije. Krečene su žardinjere, farbane bandere, uklonjena je većina grafita, potkresano zelenilo... Nišlije ne pamte da im je grad ikada lepše izgledao.

Na keju kod Oficirskog doma su peskarenjem ukonjeni svi sporni grafiti, a kako se može videti preživela je jedino poruka koja slavi borbu Rusije protiv fašizma.

Sve žardinjere u amfiteatru kod spomenika Šabanu Bajramoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i duž šetališta na keju, nedaloko od Oficirskog doma, u kojem će se održati sastanak sprskog i albanskog premijera Aleksandar Vučića i Edija Rame, okrečene su u belo.

Duž šetališta su u sivu boju prefarbani donji delovi bandera, dok su ispred Gradske kuće, u kojoj je sedište gradonačelnika Darka Bulatovića, farbane i cele bandere.

U pešačkoj zoni na Trgu Kralja Milana zatičemo radnike Parking servisa koji aparatom pod pritiskom, posebnom smešom razređivača uklanjaju ostatke farbe koja je prosuta po pločniku još ko zna kad.

- Mogao bi Vučić i češće da dolazi. Ne da su se razleteli komunalci po celom gradu nego sve blista - dobacuje jedan od prolaznika.

U parku na keju, u oko upada i da su oko drveća posti beli kamenčići, dok je ukrasno šiblje uredno potkresano i maksimalno nalickano.

- Već danima viđam komunalce kako peru ulice u okolini kasarne u kojoj bi trebalo da budu smešteni Vučić i ministri. Godinama ih nisam video - kaže Nišlija M. G.

Pre nekoliko meseci, detaljno je očišćena i fasada Doma Vojske Srbije na koju je postavljeno dekorativno osvetljenje pa noću izgleda impresivno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.