Izvor: Blic, 07.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Musliju predložio uslove za zajednički nastup Albanaca na izborima

Pokret za demokratski progres Jonuza Musliua predložio je svim albanskim partijama u Bujanovcu i Preševu listu zahteva koje bi trebalo da traže u zamenu za učesće na parlamentarnim izborima u Srbiji.



"Tražimo demilitarizaciju regiona i ostanak samo multietničke policije, slobodnu upotrebu albanskih nacionalnih simbola, dvojezičnost na svim nivoima, isplatu ratne štete nastale tokom sukoba 2000/01. godine i veće prisustvo međunarodnih faktora u regionu", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Musliju u izjavi za agenciju Beta.

Prema negovim rečima, stranke koje okupljaju Albance na jugu Srbije za tri dana treba da odgovore da li su saglasni ili ne.

"Posle toga će se i Pokret za demokratski progres oslučiti da li će učestvovati na parlamentarnim izborima ili ne", dodao je Musliju.

Na prošlogodišnjim parlamentranim izborima lista Albanaca sa juga Srbije osvojila je jedno poslaničko mesto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.