Mijatović o migracijama u sedištu Ujedinjenih nacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2018, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijatović o migracijama u sedištu Ujedinjenih nacija

Član stalne delegacije Skupštine Srbije u Interparlamentarnoj uniji, Milorad Mijatović, učestvuje na Parlamentarnom slušanju u Ujedinjenim nacijama na temu "Ka globalnom sporazumu za bezbednu, urednu i redovnu migraciju: Parlamentarna perspektiva".

Mijatović je upoznao učesnike sa aktivnostima Srbije na zbrinjavanju izbeglica i migranata, organizacijom centara za smeštaj, zdravstvenom zaštitom, sa posebnom pažnjom na žene i decu, kao i sa obrazovnim programom za 700 dece >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << migranata, saopšteno je danas iz skupštine.

"Sa posebnim ponosom mogu da kažem da su građani Srbije pružili značajnu podršku i pomoć izbeglicama kroz pojedinačna i zajednička dela. Građani Srbije se nisu ponašali ksenofobično i nije zabeležen ni jedan slučaj nasilja, niti diskriminacije. Prema migrantima se ophodimo sa puno poštovanja i uz uvažavanje njihovog dostojanstva", naveo je Mijatović.

Uvodna izlaganja su imali Miroslav Lajčak, predsednik Generalne skupštine UN i Gabrijela Kuavas Baron, predsednica Interparlamentarne unije.

Na parlamentarnom slušanju učestvuje više od 90 delegacija iz celog sveta

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mijatović o migracijama u sedištu Ujedinjenih nacija

Izvor: Blic, 23.Feb.2018

Član stalne delegacije Skupštine Srbije u Interparlamentarnoj uniji, Milorad Mijatović, učestvuje na Parlamentarnom slušanju u Ujedinjenim nacijama na temu "Ka globalnom sporazumu za bezbednu, urednu i redovnu migraciju: Parlamentarna perspektiva"...Mijatović je upoznao učesnike sa aktivnostima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.