Međuvladina srpsko-kazahstanska komisija: Jačamo saradnju kroz zajedničke projekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međuvladina srpsko-kazahstanska komisija: Jačamo saradnju kroz zajedničke projekte

Drugo zasedanje Međuvladine srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju, kojim su kopredsedavali državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović i zamenik ministra nacionalne ekonomije Kazahstana Aset Irgalijev, održano je danas u Astani.

Tokom zasedanja Međuvladine komisije razmenjene su informacije o osnovnim makroekonomskim pokazateljima u dve zemlje, aktuelnom stanju, perspektivama razvoja trgovinsko-ekonomske saradnje i razmenjena su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mišljenja o mogućnostima proširenja bilateralne saradnje.

Stevanović je tom prilikom istakao da veruje da će se intenzivirati ekonomska saradnja dve zemlje do sledećeg zasedanja Komisije, i to kroz realizaciju konkretnih projekata u oblastima od zajedničkog interesa.

On je zahvalio Republici Kazahstan na konstruktivnom pristupu u pregovorima Srbije sa Evroazijskom ekonomskom unijom. Stevanović je takođe zahvalio i na podršci Kazahstana u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Drugo zasedanje Komisije je održano uoči posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kazahstanu.

Međuvladina komisija ima veoma značajnu ulogu u bilateralnim odnosima Srbije i Kazahstana kao instrument kreiranja i praćenja ekonomskog razvoja dve zemlje, koji utiče na obim i strukturu bilateralne ekonomske saradnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međuvladina komisija: Zajedničkim projektima jačamo saradnju Srbije i Kazahstana

Izvor: Blic, 08.Okt.2018

Na drugom zasedanje Međuvladine srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju danas u Astani razmenjene su informacije o osnovnim makroekonomskim pokazateljima u dve zemlje, aktuelnom stanju, perspektivama razvoja trgovinsko-ekonomske saradnje i razmenjena su mišljenja o mogućnostima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.