Mas: Bliski smo partneri sa SAD-om u transatlantskoj alijansi, ali je to veoma komplikovano

Izvor: Vostok.rs, 09.Jun.2020, 15:53

Mas: Bliski smo partneri sa SAD-om u transatlantskoj alijansi, ali je to veoma komplikovano

Nemački ministar spoljnih poslova Haiko Mas je, nakon vesti o nameri SAD-a da povuku deo svojih vojnika iz Nemačke, nazvao je komplikovanim odnose sa Vašingtonom, prenosi „Bild am zontag“.
Mas je rekao da je nemačka strana „primila k znanju“ povlačenje dela američkih trupa sa svoje teritorije, što je u petak najavio američki predsednik Donald Tramp. „Cenimo saradnju sa američkim oružanim snagama, koja se razvijala decenijama. To je u interesima naših zemalja“, rekao je on. Istovremeno, šef nemačke diplomatije je priznao da postoje poteškoće u odnosima dveju zemalja. „Mi smo bliski partneri u transatlantskoj alijansi. Ali to je veoma komplikovano“, izjavio je šef nemačkog spoljnopolitičkog resora, odgovarajući na pitanje kojom bi rečju opisao trenutne odnose SAD i Nemačke.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Tramp naredio stvaranje polarnih ledolomaca radi „snažnog prisustva i obezbeđenja Arktika“

Izvor: Vostok.rs, 09.Jun.2020

  Predsednik Donald Tramp je naredio državnim agencijama da započnu stvaranje „flote polarnih bezbednosnih ledolomaca“ koja bi bila u potpunosti operativna do 2029. godine, navodeći potrebu za zaštitom američkih interesa na Arktiku i na Antarktiku. U memorandumu upućenom Ministarstvu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.