Maduro: Biti domovina ili biti kolonija - to je današnja dilema

Izvor: Vostok.rs, 04.Feb.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro: Biti domovina ili biti kolonija - to je današnja dilema

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je naložio vojsci da ojača svoju gotovost pred pretnjom za zemlju tokom priprema za vojne vežbe koje će početi u zemlji 10. februara.
„Vi ste vojnici domovine - maksimalna garancija jedinstva i venecuelanskog suvereniteta. Biti ili ne biti, rekao je veliki Šekspir. Biti ili ne biti - to je današnja dilema. Biti domovina ili biti kolonija. Biti Venecuela ili biti ništa. Biti jedinstven narod, jedinstvene oružane snage ili pasti, biti budućnost ili nestanak sna koji traje više od 200 godina u Venecueli“, rekao je Maduro. On je podsetio na nedavnu istoriju presretanja brodova „Ekson mobila“, koje je navodno angažovala Gvajana. „Sjedinjene Američke Države nedavno su ovamo poslale dva broda. To je bila provokacija da bi se istražila nafta u moru koje pripada Venecueli. I dao sam naređenje da se primene svi protokoli do krajnjih posledica, a ti brodovi izbace iz našeg mora“, rekao je Maduro.
On je izjavio da će ubuduće Venecuela biti spremna da preduzme sve korake kako bi zaštitila svoj suverenitet. „Spremni smo da iskoristimo sve protokole kako bi svi poštovali naše more. Oni žele da oslabe Venecuelu. Oni kažu da će u Venecueli biti građanski rat. Neće biti ni intervencije, ni građanskog rata — u Venecueli će biti mir“, uverio je Maduro. Civilno-vojne vežbe, koje će se održati od 10. do 15. februara, biće najveće i najvažnije od svih koje je Venecuela sprovodila u 200 godina dugoj istoriji, saopštio je ranije Maduro.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.