Izvor: Blic, 03.Avg.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIJA VULINOVOG SAJTA Ministarstvo odbrane ne zna ko stoji iza portala VULIN.RS

"Od pojavljivanja na javnoj sceni Srbije, početkom devedesetih godina, Aleksandar Vulin nikoga nije ostavio ravnodušnim", jedan je od citata na portalu www.vulin.rs.

Izgleda da je konstatacija tačna, s obzirom na to da aktivacija ovog sajta nije prošla nezapaženo u domaćoj internet zajednici.

Za sada, međutim, nije jasno ko stoji iz ovog portala. Kako nam je rečeno u Vulinovom kabinetu, ovo nije zvaničan sajt ministra odbrane, niti on ima ikakve veze sa njim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zato, kako kažu, i oni sada istražuju ko iza tog portala stoji.

Međutim, prosto je neverovatno da je neko uložio toliki trud da isprati svaki ministrov korak i napravi svojevrsnu arhivu svih Vulinovih aktivnosti, sa sve slikama i video prilozima, bez ijedne dezinformacije što je karakteristično za lažne sajtove, a da je njegov kreator misteriozan.

Nije jasno ni kada je sajt nastao. Priča o njemu aktuelna je poslednjih dana, na dnu stoji "copyrights 2017", ali je prva postavljena vest još od 31. maja 2014. Sajt, naime, prati sve ministrove aktivnosti i to još iz perioda kada je bio zadužen za rad i socijalnu politiku i to na ukupno 174 stranice.

Jedinstveno mesto

- Dobrodošli na internet prezentaciju www.vulin.rs. Jedinstveno mesto na kome se objaketivno i faktografski prate sve državničke i političke aktivnosti Aleksandra Vulin ministra odbrane Republike Srbije i predsednika Pokreta socijalista, počevši od prvog mandata kao ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pa sve do sada - navodi se u uvodnom delu sajta.

Posetioci, osim svih ovih aktivnosti Vulina kao ministra i to da nikoga ne ostavlja ravnodušnim, mogu da pročitaju i delove njegove biografije, neformalno napisane.

Iskrenost, entuzijazam, harizma

"Dugokosi mladić iz Novog Sada krajiškog porekla iz radničke porodice, bez povezanosti sa poznatim političkim familijama, intelektualnim elitama ili bogataškim imperijama, od prvog trenutka, jedino svojom iskrenošću i entuzijazmom privlači pažnju na sebe. Netipičnom pojavom i harizmom, za generaciju njegovih političkih vršnjaka, unosi nov trend u tadašnji politički milje Srbije, ali čvrstim levičarskim stavovima u ratom zahvaćenoj zemlji i među ljudima poludelim za novcem i lažnim obećanjima sa Zapada", navodi se na sajtu.

Navodi se i da je "bio je i ostao na strani onih koji traže mir, celovitost i nezavisnost zemlje, poštuju antifašističke vrednosti i tekovine Narodnooslobodilačke borbe u Jugoslaviji, zaustavljanje pljačkaške privatizacije i uništavanje radničke klase".

- Prateći te zvezde vodilje, kao pojedinac i vođa partija koje je u Srbiji osnivao, borio se iskreno i verno za ideale prihvaćene još u mladosti. Svoje i ideje svih vrednih i poštenih branio je čak i onda kada je zbog neslaganja sa moćnijim od sebe napuštao vlast i partije na vlasti, ali se uvek vraćao jači nego što je bio, ne samo zbog lične snage i intelekta već i zbog vere istomišljenika i saboraca koji ga odano prate u borbi za iste ideale - piše na sajtu vulin.rs.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.