Kurc pozvao premijere Zapadnog Balkana 19. novembra u Beč

Izvor: B92, 14.Nov.2018, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc pozvao premijere Zapadnog Balkana 19. novembra u Beč

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc pozvao je na radni razgovor u ponedeljak, 19. novembra, u Beč premijere Zapadnog Balkana.

Razgovorima će prisustvovati premijeri Albanije, Makedonije, Crne Gore, predsedavajući Saveta ministara BiH, premijer privremenih institucija u Prištini.

Očekuje se da će sastanku u Beču prisustvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Takođe sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati i evropski komesar za proširenje Johanes >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Han, te i komesarka za digitalnu privredu i društvo Marija Gabriel.

Detalji sastanka nisu navedeni u saopštenju.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, čija zemlja predsedava EU boravio je nedavno u Beogradu i Prištini, gde je pozvao na nastavak dijaloga i poručio da bez dogovora nema ulaska u EU.

Pored toga, on je ukazao da je stav Austrije, ali i većine u EU da se moraju podržati sva rešenja koja proisteknu iz dijaloga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Premijeri Zapadnog Balkana 19. novembra u Beču

Izvor: RTS, 14.Nov.2018

Na radni razgovor u ponedeljak, 19. novembra u Beču premijere Zapadnog Balkana pozvao je austrijski kancelar Sebastijan Kurc. . Razgovorima će prisustvovati premijeri Albanije, Makedonije, Crne Gore, predsedavajući Saveta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.