Kupci nisu pripremljeni za otvaranje tržišta struje

Izvor: EurActiv Srbija, 11.Feb.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupci nisu pripremljeni za otvaranje tržišta struje

Kupci u Srbiji nisu dovoljno pripremljeni za otvaranje tržišta električne energije zbog čega je deo javnih preduzeća završio na skupljem rezervnom snabdevanju, ocenili su 11. februara učesnici okruglog stola u Beogradu o otvaranju tržišta struje. Na tom skupu je ocenjeno da bi i domaćinstva i male firme, koje će od 1. januara 2015. imati mogućnosti izbora snabdevača strujom, mogli da imaju probleme ukoliko ne budu dobro obavešteni o tome šta ih očekuje. Na otvorenom tržištu električne energije u Srbiji će se 2014. godine prodati 8,3 teravat sati struje, a na javnom snbdevanju 19,7 teravat sati, rečeno je na skupu.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Kupci nisu pripremljeni za otvaranje tržišta struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2014

Kupci u Srbiji nisu dovoljno pripremljeni za otvaranje tržišta električne energije zbog čega je deo javnih preduzeća završio na skupljem rezervnom snabdevanju, ocenili su danas učesnici okruglog stola Balkanmagazina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.