„Kroz prisustvo NATO snaga u Poljskoj i baltičkim zemljama šaljemo Rusiji veoma snažan signal“

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Kroz prisustvo NATO snaga u Poljskoj i baltičkim zemljama šaljemo Rusiji veoma snažan signal“

NATO će odgovoriti na svaku vrstu napada na Poljsku ili baltičke zemlje, poručio je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg. „Kroz prisustvo NATO snaga u Poljskoj i baltičkim zemljama šaljemo Rusiji veoma snažan signal. Ukoliko dođe do napada na Poljsku ili baltičke zemlje, cela Alijansa će odgovoriti“, rekao je Stoltenberg uoči samita NATO-a.
Stoltenberg je to izjavio za više listova, uključujući poljski dnevnik „Žečpospolita“, nemački „Zidojče cajtung“ i španski „Pais“. NATO nema listu neprijatelja, ali će odgovoriti gde god to bude bilo potrebno, istakao je Stoltenberg.  
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Stoltenberg: Prisustvo NATO-a na Arktiku potrebni zbog porasta prisustva Rusije

Izvor: Vostok.rs, 04.Dec.2019, 09:30

NATO treba da osigura prisustvo na Arktiku i investira u arktičku vojnu tehniku, bez povećanja napetosti sa Rusijom u regionu, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. „Mi treba da garantujemo prisustvo NATO-a na Arktiku, da investiramo u nove brodove arktičke klase, avione, izviđačka...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.