Krkobabić: Bez mešanja države nema sigurnosti za seljaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 15:50

Krkobabić: Bez "mešanja" države nema sigurnosti za seljaka

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da bez "mešanja" države nema sigurnosti za seljaka i da bi zato trebalo osnovati Nacionalni garantni fond.

"Zalažemo se za Nacionalni garantni fond. Želimo da osiguramo cene osnovnih, strateških poljoprivrednih proizvoda za Srbiju, da ih utvrdimo svake godine unapred i ukoliko tržišna cena za određeni proizvod iz bilo kog razloga bude niža od utvrđene, da poljoprivredniku iz tog fonda bude isplaćena razlika", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao je Krkobabić za RTS, saopšteno je iz kabineta ministra.

Krkobabić je dodao da se Odbor za selo SANU i Ministarstvo za brigu o selu zalažu za osnivanje Nacionalnog garantnog fonda koji bi proizvođačima obezbeđivao garantovanu cenu za određene, strateški važne poljoprivredne proizvode, kao što su maline, pšenica, kukuruz, uljarice, juneće i svinjsko meso i slično.

"To je imperativ za očuvanje i unapređenje poljoprivrednih gazdinstava i jedini pravi odgovor na izazove još uvek neuređenog domaćeg tržišta, kao i ozbiljna podrška naporima da se prodre na izbirljivo strano tržište", rekao je ministar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.